Hírforgó, Képgaléria, Média

Egy nap Budapesten

“Izgalommal vártuk május 20. reggelét, mivel ez volt első középiskolás kirándulásunk…” – Buzás Angéla 9/E osztályos székelyes tanuló beszámolója közelmúltbeli budapesti kalandozásaikról.


Hajnali 6:20-kor találkoztunk a vasútállomáson, mindenki időre megérkezett ez teljesen hihetetlen az osztályt ismerve. Sajnos az utazás nem volt zökkenőmentes, mert Murony és Békéscsaba között történt egy baleset, így a vonatunk 9 óra helyett csak ½ 11-re ért Budapestre. A városnézés emiatt kimaradt a programunkból, egy rövid séta után érkeztünk meg a Best Western Hotel Hungária négycsillagos szálloda recepciójára.

Itt Lux Walter szállodaigazgató helyettes fogadott minket és vezetett végig minket a szálloda éttermein, konyháján és cukrászatán. Először a Fiáker étteremben ültünk le, és az idegenvezetőnk részletesen bemutatta a szállodát. A szálloda a Danubius Hotels Group egyik tagja, bevételének jelentős része (40%) a vendéglátásból származik, ami magasnak számít a szállodalánc többi tagjához képest. Az éttermet nemcsak a szálló vendégei használják, hanem a szállodában rendezett különböző konferenciák, tanácskozások részvevői is.

A Beatrix étteremben már túl voltak a reggeliztetésen, a pincérek már a az ebédhez terítettek, itt láthattuk, hogy tényleg mennyi mindenre kell figyelni. Utána a konyhába mentünk, ahol a tankonyhánkat láthattuk, csak jóval nagyobban. Összesen 18 szakács dolgozik, nekünk a chef helyettes mutatta be a raktárakat, a különböző munkafolyamatokat, a hűtőket.

Majd egy emelttel feljebb Rezneki Zoltán mutatta be a cukrászatot. Ebből a cukrászatból látják, el cukrásztermékekkel a magyarországi Danubius Hoteleket. Láthattuk a különböző munkafolyamatokat az előkészítéstől a sütésen keresztül a díszítésen át a késztermékig, de leginkább a csokoládékóstolás tetszett. Visszatértünk a Beatrix étterembe, ahol elfogyasztottuk a háromfogásos ebédünket.

Rövid buszozás és metrózás után megérkeztünk a Természettudományi Múzeumba, ahol az állandó kiállítást néztük meg. A látottakat földrajz, biológia és kémia órán tudjuk hasznosítani. Van, akinek a Noé bárkája, másoknak a mamut makett, nekem az ásványok tetszettek a legjobban.

A reggeli késés miatt a városnézést délutánra halasztottuk, az Országházat néztük meg a budai oldalról, itt készült a csoportképünk is.

Végül a vonatindulásig az Aréna Plázában költhettük el zsebpénzünket, egy „piros cipő” miatt majdnem le is késtük a vonatunkat. Szerencsére hazafelé a vonat, nem késett túl sokat, így 8 előtt hazaérkeztünk. Fárasztó nap volt, de nagyon jól éreztünk magunkat.

Köszönjük Dr. Mohai Györgynek az étteremlátogatás megszervezését, Dr. Liska-Mohai Mariannának a nagyon finom ebédet, osztályfőnökünknek, Kita Erzsébetnek a szervezést és Bangócz Ágnes tanárnőnek a kíséretet.