Képgaléria, Média, Sziréna

Nyílt nap kicsikkel és nagyokkal a szentesi tűzoltóknál

A szentesi hivatásos tűzoltó-parancsnokság idén is meghirdette nyílt napjait, melyre június kilencedike és tizenegyedike között várta a város óvodásait és iskolásait.


Június kilencedikén, reggel nyolc órakor nyíltak meg ismét a szentesi szertárkapuk a gyermekek előtt. A parancsnokság három napon át várta az ovis és az iskolás csoportokat a laktanya épületébe.

Az oktatási intézményekben előre meghirdetett programok alapján látványos bemutatókkal, érdekes előadásokkal és hasznos tanácsokkal várták a gyerekeket a tűzoltók.

Csaknem háromszázan kísérték figyelemmel a tűzmegelőzéssel kapcsolatos információkat. A látogatók végigjárhatták a laktanya épületét, és a parancsnok vezetésével felmehettek a híres szentesi tűztoronyba is, ahonnan csodálatos panoráma nyílik az egész városra.

A kicsik a gyakorlatban is kipróbálhatták a tűzoltást. A legnépszerűbb program a célba lövés volt, amelyet egy puttonyfecskendővel a hátukon hajtottak végre. Miután a tűzoltók sorra bemutatták az általuk használt járműveket, felszereléseket és a védőruházatot, a gyermekek a pedagógusok segítségével ügyességüket és rátermettségüket is próbára tehették. Egy, a tűzoltók által épített akadálypályán versenghettek egymással, ahol a bóják és a technikai elemek között kúsztak, másztak, ugráltak.

Persze a legnagyobb sikert most is mint mindig, a tűzoltóautók aratták a gyermekek körében, melybe szabadon beülhettek, és megcsodálhatták a jármű belső berendezését is.