Hírforgó, Képgaléria, Média, Sziréna

Szarvasi siker az országos pályázaton

Az Országos Balesetmegelőzési Bizottság „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” című rajzpályázatának országos eredményhirdetésén egy gyulai óvodás kislány, valamint szarvasi, gyulai és bucsai iskolások vehettek át díjakat.


Az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság 2015. június 14-én Budapesten tartotta a „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” című rajzpályázat országos eredményhirdetését. A Magyar Vasúttörténeti Parkban megrendezett ünnepélyes programra négy Békés megyei gyermek kapott meghívást. Három korcsoportban, óvodás, általános iskola alsó- és felső tagozatos kategóriákban az első hat helyezettet díjazták, emellett két különdíjat is odaítélt a zsűri. Az elismerő okleveleket és ajándékokat Kiss Csaba r. alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Autópálya-felügyeleti és Balesetmegelőzési Osztályának osztályvezetője adta át a díjazottaknak.

Az óvodások között Mócz Kendra (Gyula Város Egyesített Óvodája, Mágocsi úti Óvoda) a hatodik helyen végzett. Az általános iskolások korcsoportjában első helyezést ért el Gerhát Olivér, a szarvasi Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákja és hatodik lett Veres Virág, a Gyulai Implom József Általános Iskola negyedik osztályos tanulója. Különdíjat vehetett át az eredményhirdetésen Gyüge Izabella, a bucsai II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola második osztályos diákja.

Az eredményhirdetés után a szervezők tartalmas programmal örvendeztették meg a résztvevőket, köztük a Békés megyei gyermekeket is.