Hírforgó, Képgaléria, Média

Forró tánc-show a Szarvasi Vízi Színházban

A hatalmas színházrajongói tábor lelkesedése a keddi tikkasztó hőség ellenére sem lanyhult Szarvason. A Bajnay Beáta koreográfus-táncművész nevével meghirdetett flamenco tánc-showra családok, baráti körök, kis- és nagycsoportok sereglettek.


A háromnegyed nyolcas kapunyitás előtt a főbejáratnál már szinte levegőt se lehetett venni, olyan sokan próbáltak behúzódni a félárnyékba, pontosabban besétálni. Sokakról szakadt a víz, így nem biztos, hogy ezeken a hőségriadós estéken a legszerencsésebb fölöslegesen várakoztatni a nagyérdeműt, lévén a keddi est is ingyenes volt. Mindezen röpke purgatóriumi állapot is véget ért némi izzadás és pihegés után és az előadásra érkezettek elfoglalhatták ülőhelyeiket.

Ha valamikor, akkor most tízszeresen jól jött a házigazda, Besenczy Zoltán kínálása, aki extra módon lehűtött frissítőkkel kínálta vendégeit.

Bajnay Beáta minden csodálatot megérdemlő tánctudása mellé még rangos vendégeket is hívott. Így itt volt Annamaria Acquistapace neves táncművész Spanyolországból, a Londonban élő Illés János gitárművész, valamint a Jókai Színház két kiválósága: Vadász Gábor és Gulyás Attila színművészek. Gulyás Attila ezúttal is mély emberi töltésekből építkező versmondásával, Vadász Gábor pedig egyedülálló ének- és tánctudásával bűvölte el rajongóit. Ő közismerten ihletett művésze a spanyol és cigány balladavilág énekes-táncos megjelenítésének. Mind Bajnay Beáta, mind neves spanyol vendége vérforraló kompozíciókkal tették feledhetetlenné az estet. Illés János elmélyült és hallatlan magas felkészültségű gitárjátékával kényeztette a lelkeket.

Kézzelfogható módon előadásukat a nagyérdemű szűnni nem akaró vastapssal honorálta.