Képgaléria, Média, Sziréna

Ne gyújtsd fel a kukát!

Könnyen terjednek a lángok a rekkenő hőségben. Elég egy kis figyelmetlenség, és máris akad dolguk a tűzoltóknak. Kis parázs egy csikk végén hatalmas kárt okozhat, körültekintőnek kell lenni, ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni!


A közelmúlt szabadtéri tüzeit sikerült mindenütt kis területre szorítani, megfékezni, mielőtt nagyobb pusztítást okoznak. A figyelmeztetések nem mindenütt érnek célt, elég egy vonatból kidobott, autó ablakából elhajított csikk, és máris kész a baj.

Június közepén egy szemetes konténert gyújtott föl véletlenül vagy szándékosan valaki, és csak a kunszentmártoni tűzoltókon múlott, hogy a mellette lángra kapó fűről nem terjedt nagyobb területre a pusztítás. Cserkeszőlő Kurázs dűlőben égett a fém konténerben a szemét, a hivatásos tűzoltók vízzel és kéziszerszámokkal avatkoztak be. Kukatüzekről nemrég Jászberényből is kaptunk hírt, ott sorozatban fordult elő, hogy valaki gyújtogatott. Sem a figyelmetlenség sem a szándékosság nem okozhatja mások tragédiáját vagy értékek pusztulását! A hőségben egymásra és magunkra is fokozottan kell figyelnünk.