Hírforgó

Cirkuszi őrületek és világszámok…

… érkeztek péntek este a Szarvasi Vízi Színházba. A Fővárosi Nagycirkusz eddigiekben is bombasikerrel futó Circussimo! című, világszámokkal telitűzdelt műsorából kapott gálaműsort a nagyérdemű.


Mivel már az előző években is megszokhattuk, hogy a Baross Imre Artistaképző ifjú csillagai nálunk is megcsillogtatják tehetségüket, a nézőtér abszolút teltház közeli állapotba került. Az óvodás apróságokból, serdülő süvölvényekből, gyakorló apukákból-anyukákból, lelkes nagymamákból és nagypapákból álló közönség ezúttal sem csalódott. Olasz, ukrán, etióp és magyar, világjáró cirkuszművészek adták a minden ízében pompás műsor javát. Nem egyszer az ámulatból az őrületbe kergetve kicsiket és nagyokat. S hogy a nagyérdemű ingerküszöbét minden téren izgalomban tartsák, a könnyeden elegáns műsorvezetés tökéletesen fogyasztható minőségben még a Monte Cristo nagy slágerét is bedobta. S ahogy felzúgott a „Karnevál” zenei alapja, ezzel együtt a tapsvihar is feldübörgött. Természetesen a vastaps-orkánok a lenyűgöző számok között sem maradtak el.

Mint az a házigazda Hodálik Pál alpolgármester viccpoénokra hegyezett köszöntőjében is elhangzott, a cirkuszművészet ezen a nyárom három ízben is jelen lesz a Vízi Színházban. Sőt mi több, szakmai ígéretek szerint augusztusban várhatóan légtornászok is felléphetnek. Ez a most látott szupergála a világ bármely rangos cirkuszfesztiválján is megállta volna a helyét. Méltó ráhangolása volt a Fővárosi Nagycirkusz közelgő, Cirkusz Világnapi meglepetésprogramjának, amelyet július 18-án Budapesten csodálhat meg egész nap a kábulni, ámulni, izgulni vágyó cirkuszrajongói tábor.

 

Szenes