Hírforgó, Jegyzet, Magazin

A Mesevilág Szarvason is hódított

Rengeteg kisgyermek, nagygyermek, gyakorló apukák-anyukák, nagymamák és nagypapák töltötték meg – ezúttal is teltházasra – múlt hét hétfőn este a Szarvasi Vízi Színházat.


A Nagy Róbert által zseniálisan szervezett-rendezett, megálmodott Land Of Music sorozat Mesevilág darabját egy szép májusi vasárnap délutánon már végigtapsolhatta a nagyérdemű Békéscsabán. A minden részletében látványos és sodró koreográfiákat egyikből másikba pörgető produkció alapjaiban nem sokat változott. Nyilván a kőszínházi lehetőségekhez képest kinyílt a színpadtér, s ezúttal – mint az elvárható volt a lelkes tömegtől – ezer ember vastapsa dübörgött fel egy-egy jól ismert musicalrészlet végén.

Halhatatlan mesefigurák köszöntek egy egyik ámulatból a másikba zuhanó nagyérdeműre, úgy mint az Ezeregyéjszaka hősei, Jégkirálynő, Herkules és társaik. A Színitanház ifjai közül Zsombok Réka, Komlósi Kata ígéretesen szerepeltek. Csakúgy Köböl Lilla. Nagyon jó ötletnek bizonyult ezúttal is a sokoldalú tapasztalt színművész, Fehér Tímea szerepvállalása. A Ferencz Dorkával, Kinyik Flórával, Litauszky Enikővel, Janis Zoltánnal és kitűnő társaikkal megerősített tánckar ebben az előadásban is parádésan táncolt.

Az ifjú derékhadból kitűnt Balázs Csongor, Bíró Gyula, Gábor Anita és nem utolsósorban Nagy Róbert játéka. Minden tapsra rászolgáltak Ferencz Dorka legapróbb táncos tanítványai. Liszi Melinda gyermekpartnere oldalán Hamupipi szerepében tündökölt, elvarázsolva a gyermekek százait. Önfeledten őszinte játéka ezúttal is igazolta: boldog lehet az a teátrum és az a nagyérdemű, amikor egy ilyen kirobbanó tehetségű művésszel találkozik.

Az előzetesen is családi programként meghirdetett és abszolút népvigalomba átcsapott est sütiízeiről ezúttal Bogdán Tamás, a Liget Wellness és Konferencia Hotel vezérigazgatója gondoskodott, kitűnő házigazdaként.