Hírforgó, Képgaléria, Média

Becsengettek az új tanévre a Székely Mihály Szakképző Iskolában

Szeptember elseje napfényes reggelén ünneplőbe öltözött középiskolások népesítették be a szarvasi Vízi Színházat. Itt nyitotta meg a 2015/2016-os tanévet az intézmény igazgatója, Kohut Andrásné. Reményét fejezte ki, hogy rendkívüli környezet kiválóan hat a szorgalmi időszak további 180 napjára.


A vendégek köszöntése után bejelentette, hogy e tanév kezdetétől az iskola a szakképzés átszervezése kapcsán a Nemzetgazdasági Minisztérium fenntartásába került, a Gyulai Szakképzési Centrum intézménye lett. Ennek a folyamatnak az alapvető célja szakképzés minőségének javítása, az állandó változó munkaerőpiacon magabiztosan helytálló szakemberek képzése.

Az igazgató asszony kiemelten köszöntötte az iskola új diákjait, a két nagy létszámú szakközépiskolai és a három szintén népes szakiskolai osztályt. Örömmel jelentette be, hogy érettségire felkészítő képzés is indulhat e tanévtől a szakképesítéssel rendelkezők részére. Ezen osztályok Köszöntő oklevelet kaptak következő iskolai időszakuk sikeres folytatásához.

Az intézmény 27 osztály 620 tanulója részére korszerű oktatási feltételekkel berendezett kabinettermek, szaktantermek, tanműhelyek nyújtanak lehetőséget az alapos tudás megszerzésére. Továbbra is fontos helyet kap a szakmai ismeretek mellett az idegen nyelvtanulás, annak külföldi pályázatok programjain való elmélyítése. Tehetséggondozás kapcsán, számos tanórán kívüli foglalkozás, verseny, szabadidős rendezvény, sportesemény nyújt lehetőséget az egyéni képességek kibontakoztatására.

Szarvas város alpolgármestere, Hodálik Pál is köszöntötte az iskola diákjait az új tanév alkalmából, azt kívánva, hogy legyen minden tanuló részére sikeres ez a tanév. Inspirálja a középiskolásokat város festői környezete a kiváló munkára, az emlékezetes diákéletre.

Az ünnepi tanévnyitót az iskola tanulóinak műsora színesítette, amiben a most kezdő kilencedik évfolyamosok is bátran szerepet kaptak. Az ünnepélyes kezdés után pedig, ha még a nyarat idéző hőségben is, beindult a tanév, benépesültek a tantermek, a folyosók hangosak lettek a diákok többnyire nyári eseményeket felidéző zsivajától.