Sziréna

Lopott kerékpár az autóban

Gyomaendrődön, egy családi ház udvarából tulajdonított el egy kerékpárt az a férfi, akit lopás vétség elkövetésével gyanúsít a rendőrség. A sértett két órán belül visszakapta a biciklijét.


Gyomaendrődön, egy családi ház udvarából 2015. szeptember 27-én 15 óra körüli időben elloptak egy kerékpárt. A tulajdonos, aki otthon volt és az ablakon át látta, hogy valaki a nyitott kapun bement az udvarára, a lopás után azonnal értesítette a rendőrséget. A nő elmondta, hogy a számára ismeretlen férfi merre hajtott el a biciklijével. A rendőrök nem sokkal később Mezőberényben állítottak le és ellenőriztek egy személygépkocsit, amelyben benne volt a lopott kerékpár. A jármű vezetőjét és két utasát az egyenruhások előállították.

Az egyik utas, a 21 éves gyomaendrődi R. Richárd elismerte, hogy ő lopta el a biciklit. Miután kitolta az udvarból, felült rá és elhajtott vele a közelben autóval rá váró barátjához. A kerékpárt betették a kocsiba és Mezőberény felé indultak, ahol a rendőrök elfogták őket. A meglopott nő két órán belül visszakapta a kerékpárját. A 21 éves R. Richárd ellen a Szarvasi Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A rendőrség vizsgálja azt is, milyen szerepe volt a bűncselekményben az autót vezető 23 éves férfinak és a szintén a kocsiban ülő barátnőjének.