Hírforgó, Képgaléria, Média

Üzemlátogatáson a szarvasi székelyes diákok

2015. október 14-én, szerdán a Gyulai SzC Székely Mihály Szakképző Iskolája és Kollégiuma 11. C osztályos vendéglátóipar ágazatba járó diákjai Balás Péter szakoktató kíséretében üzemlátogatáson vettek részt Gyomaendrődön.


 

Reggel 8 órakor indultunk helyközi buszjárattal Gyomaendrődre. Tanár úr elmondása szerint kis séta (2 kilométer gyaloglás!) után megérkezünk az üzembe, a Gyomaendrőd külterületén található Hármas Körös Pálinka Manufaktúrához.

Ignácz Tibor Pálinkamester és tulajdonos vezetésével megismerkedtünk a cég megalakulásával. Ezután teljes körű szakmai tájékoztatást kaptunk a cefre készítéséről, a pálinkagyártás folyamatáról, illetve a pálinkák tárolásáról. Megtekintettük az üzemet, a lepárló berendezést, ahol a kisüsti pálinka készül.

Érdekes információkkal és tanácsokkal gazdagodtunk a hungaricumnak számító italról és annak készítési fortélyairól amit, úgy gondoljuk, mindenkinek meg kell ismernie, aki a vendéglátásban kíván elhelyezkedni. Egészen más volt élőben látni, mint az iskolában, a szakmai órán beszélni róla.

Ezúton szeretnénk megköszönni Ignácz Tibor úr idegenvezetését magánvállalkozásukban.

 11. C (vendéglátóipar-ágazatos tanulók)