Hírforgó, Képgaléria, Média

„Hulladékból Termék” kiállításon jártunk

Az ÖKO-PACK Kft. 2015. október 9-21. között kiállítást szervezett a Szarvasi Cervinus Teátrumban „Hulladékból Termék” címmel, melynek a célja, hogy megismertesse az emberekkel, hogy milyen bútorokat, használati eszközöket, alkatrészeket lehet készíteni hulladékból.


 

A környezeti nevelés, a fenntartható fejlődés fontosságának hangsúlyozása iskolánkban (Gyulai SzC Székely Mihály Szakképző Iskolája és Kollégiuma, Szarvas) is kiemelt szerepet kap. Igyekszünk diákjainkat tudatos fogyasztóvá nevelni, felhívjuk figyelmüket a környezetszennyezés hatásaira, megismertetjük őket a szelektív hulladékgyűjtés hasznosságával.

Mindig örülünk, ha lehetőségünk nyílik olyan rendezvényen részt venni, ami ezzel a témával kapcsolatos, ezért több osztállyal (11. C, 12. C osztály és kollégiumi diákok) látogattuk meg a kiállítást. A környezetvédelem-vízgazdálkodás szakmacsoportba járó diákok már „szakmai szemmel” vizsgálódtak a rendezvényen. Össze tudták kapcsolni a szakmai órán tanultakat a látottakkal. Véleményt tudtak formálni, illetve szakmailag is hozzá tudtak szólni a tárlatvezetéshez.

Hazánkban több mint 100 cég foglalkozik az újrahasznosítással és több tízezer embert foglalkoztat a hulladékgazdálkodás. Bízunk benne, hogy diákjaink is elgondolkodnak a látottakon, hallottakon és ezután környezettudatosabban fognak cselekedni.

Csizmarik-Boros Erika
Répási Józsefné