Sziréna

Éjszakai besurranó

Bíróság elé állítási javaslattal élt a rendőrség az ellen a férfi ellen, aki éjjel surrant be egy kunszentmártoni ingatlanba, ahonnan egy női táskát tulajdonított el.


A Kunszentmártoni Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást V. Béla kunszentmártoni lakossal szemben. A nyomozás adatai szerint a 30 éves férfi 2015. október 1-jére virradó éjszaka Kunszentmártonban egy családi ház kerítésén átmászott, ott bement az ingatlan nyitott ajtaján, majd a konyhából eltulajdonított egy női táskát a benne lévő pénztárcával, készpénzzel és személyes iratokkal együtt. A sértett a lopásról bejelentést tett a rendőrségre.

Egy közelben lakó férfi pár nappal később, este becsengetett a sértetthez, akinek visszavitte a pénztárcáját az iratokkal együtt. Azt mondta, hogy az utcában találta, belenézett, de pénz már nem volt benne. A történet nem csak a sértettnek, de a rendőröknek is azonnal gyanús lett. A nyomozók felkeresték a férfit lakásán, ahol az eltulajdonított női táskát megtalálták és lefoglalták. A járőrök a besurranót előállították a helyi rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. A terhelt a lopást beismerte és elmondta, hogy a pénzt már elköltötte. A rendőrök visszaadták a sértett részére az eltulajdonított személyes dolgait.

A Kunszentmártoni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az ügyben indított nyomozást a napokban lezárta és az iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a lakosság figyelmét, hogy ingatlanaik nyílászáróit mindig zárják be és ellenőrizzék azok zárt állapotát! Mindezekre akkor is legyenek figyelemmel, amikor otthonukban tartózkodnak, például az alvás vagy pihenés időszakában!