Kézilabda, Sportsarok

Két pont a Berettyó partjáról

Hideg csarnok fogadta a csapatokat és az első félidő eleje a bemelegedéssel telt el.


Szeghalmi NKC – Szarvasi NKK 16-29 (7-12), NB II-es női kézilabda mérkőzés, Szeghalom, 150 néző. Vezette: Oláh Edit-Szikszai Judit.

Szarvasi NKK: KASIK-Buzási 9/2, Hajdu 3, Velky 1, MOLNÁR 4, Zelei 3, KOVÁCS 4. Csere: Juhos kapus, Labát kapus, GÁBOR 4/2, Elhardt 1, Bagi, Kondacs. Edző: Száva Flórián.

Vendégek legjobb dobója: Varga 6. Hétméteres: 3/2 ill. 5/4. Kiállítás: 10 perc ill. 6 perc.

Kezdettől a szarvasiak vették át a játék irányítását. Jó volt a védekezés és kapus teljesítmény. Számszerűen az eredmény ezt nem mutatja, mert támadásoknál az utolsó passz nem sikerült, a ziccerek kimaradtak. Védekezésnél a Hajdu-Velky tengely jeleskedett. Végül is szünetre a 7-12-es eredmény megnyugtató volt.

Alig kezdődött meg a második játékrész, egy megkérdőjelezhető szabálytalanságért a 31. percben a jól játszó Molnár 4 perces időleges kiállítást kapott. Mivel ez a harmadik két perces volt, a sporik piros lappal kizárták. Ez az intermezzo sem zavarta meg a Körös-partiakat. Tovább fokozták az iramot. Molnár helyett a szabadságon lévő Gábor Eszter vette át a góltermelést. Góljaival és bejátszásaival a második félidőben az NKK-sok felőrölték a szeghalmi védelmet. Bár a kettős igazolású orosháziak nem álltak a csapat rendelkezésére, de a csereként pályára lépett szarvasi játékosok hozzátettek a győzelemhez.

Végig a vendégek irányították az összecsapást és ha helyzeteiket jobban kihasználják, nagyobb gólkülönbséggel is nyerhettek volna.

November 14-én a Lajosmizsei NKC érkezik Szarvasra.