Kézilabda, Sportsarok

A különbség lehetett volna nagyobb is

Az élmezőnybe tartozó Mizsét fogadták a szarvasiak. Vendég góllal indult az összecsapás, de gyors volt a hazai válasz.


Szarvasi NKK – Lajosmizse UKC 27-21 (12-8), NB II-es nőzi kézilabda mérkőzés, Szarvas, 120 néző. Vezette: Juhász-Szilágyi.

Szarvasi NKK: KASIK-Buzási 4, HAJDU 4, VELKY 8, Molnár 1, Zelei 1, Kovács. Csere: Labát, Juhos (kapusok), ELHARDT 5/1, Ábrahám, Bagi, Balogh, Kondacs, SZŰCS 4/1. Edző: Száva Flórián.

Vendégek legjobb dobói: Herceg Réka 5, Ay Nikolett 4. Hétméteres: 7/2 ill. 1/1. Kiállítás: 2 perc ill. 4 perc.

Velky találataival átvette a vezetést a vendéglátó és ez megmaradt a mérkőzés végéig. Nagy volt a rohanás, ebből adódhatott a sok eladott labda. Kasik ziccereket védett és kezdett elhúzni az NKK, a 17. percben 8-4 volt olvasható az eredményjelzőn. Nyíltan védekeztek a vendégek, de a kihagyhatatlan helyzetet is kihagyták a Körös-partiak és csak négygólos lett az előny szünetre.

Pihenő után gólokkal elhúzott a Szarvas. A vendégek kettős emberfogásos védekezéssel is próbálkoztak, hiába. A 44. percben mizsei időkérés 21-12-es állásnál. Az időkérés után némileg rendezték soraikat, de az 5-6 gólos különbségből nem tudtak lefaragni.

A szarvasi együttes cserékkel frissítve sok gólhelyzetet alakított ki, de ennek szinte csak egyharmadát tudta értékesíteni. Mi sem bizonyítja jobban, hogy a megítélt 7 büntetőből kettőt sikerült gólra váltani. Sportszerű mérkőzésen nagyobb arányú lehetett volna a vendéglátók győzelme.

Szombaton Gyulán vendégeskednek az NKK-sok.