Labdarúgás, Sportsarok

Félidőben veretlenül

A megye egy őszi idényének utolsó fordulójában Dévaványán vendégeskedett a Szarvasi FC.


Dévaványai SE – Szarvasi FC 2-3 (1-2), Békés megyei labdarúgó bajnokság I. osztály, 2015. november 14., szombat 13.30, Dévaványa, 150 néző. Vezette: Telek András.

Szarvasi FC: Kiri M., Bakró, Kukovecz, Szikora, Filyó, Zima, Rafaj, Nagy, Gulyás, Klimaj, Furár. Csere: Kiri B., Moldván, Benczúr, Bogdán, Petrovics.

A szarvasi csapat fekete mezben pályára lépve emlékezett meg a nemrég tragikus balesetben elhunyt Skita Zoltánról. Hazai kapura lövést védett Kiri nem sokkal a kezdés után, viszont a szarvasiak sem voltak adósok a válasszal: a 13. percben Furár fejesével megszerezték a vezetést. Kiegyenlített játék következett, majd sok várakozás után a 41. percben Nagy lövésével 2:0-ra húzott el a Körös-parti csapat. Azonban még a félidő vége előtt csökkentették az előnyt a dévaványaiak Kéki sikeres indulásának köszönhetően.

Rövid szünet után Nagy lövését hárította rögtön Krisán. Furár fejessel próbálkozott a 65. percben, sikertelenül. Egy kiállítás utáni szabadrúgást Moldván lőtt, de a labda nem sokkal a kapufa mellett szállt el. A szarvasi focisták is megfogyatkoztak: Szikora került kispadra a 83. percben. A megítélt büntetőből Kovács a vendéglátók egyenlítő gólját tudta belőni. Olyannyira felbátorodtak a hazaiak, hogy Adamecznek kis híján sikerült megszerezni a vezetést egy elhibázott lövéssel a 87. percben. Akár bele is lehetett volna nyugodni a döntetlenbe, de a szarvasiak másképp gondolták: Moldván szabadrúgásából a 90. percben Furár belőtte a győzelmet hozó gólt.

Így a 2015/2016-os szezon őszét veretlenül fejezte be a Szarvas, de egyelőre ez is csak a 3-4. hely környékére elég.

Edzői nyilatkozatok:

Tagai Attila, Dévaványa:

– Null-kettő után nagyot küzdve ember hátrányban visszajöttünk a meccsbe. Amikor egy kis szerencsével akár vezethettünk is volna, ahelyett az utolsó pillanatokban mi kaptuk a vesztes találatot. A meccs összképe alapján talán a döntetlenre rászolgáltunk volna.

Rétes Pál, Szarvas:

– Nehezen tudtunk alkalmazkodni a pálya talajához, ráadásul rengeteg egyéni hibát is elkövettünk, az utolsó pillanatban azonban a szerencse mellénk állt.

Most téli pihenőre vonul a csapat, de tavasszal folyt. köv.!