Hírforgó, Képgaléria, Média

Vásártéri Sokadalom a Damjanich utcai óvodában

2015. október 10-én újból megrendezésre került óvodánkban a már hagyományunkká vált Vásártéri Sokadalom, immár negyedik alkalommal.


Műsorunk idén a Mihály-napi hagyományok, népi szokások köré fonódott. A gyerekek megismerkedtek népi időjóslatokkal, állattartási-, betakarítási szokásokkal, mulatozási hagyományokkal, illetve lehetőségük volt a vásári hangulat megtapasztalására is az előadás előtti hetekben.A műsor színvonalát emelte az egységes népi öltözet, a dalok hangszeres kísérete, melyet népi táncmozdulatok tették még mozgalmasabbá.

Óriási izgalom előzte meg az előadást, hiszen az előkészületekben is kivették részüket a gyermekek,  nagy lelkesedéssel segédkeztek a háttér dekoráció megalkotásában. Ehhez természetesen elengedhetetlen volt az, hogy sok képet megtekintsünk tanyasi házakról, udvarokról.

A gyermekeket nagy örömmel töltötte el, hogy szüleik, nagyszüleik előtt adhatták elő produkciójukat. A műsorszám után Buzás Lilla és testvére, Bence mutattak be néptáncot a Sokadalomra látogatóknak, majd kicsik és nagyok, gyermekek és szüleik együtt sajátíthattak el egyszerűbb népi táncmozdulatokat, tánclépéseket Buzás Tünde tanító néni közreműködésével.

A vidám szombat délelőtt sütizéssel és önfeledt beszélgetéssel zárult.

Damjanich utcai óvoda nevelői közössége