Kézilabda, Sportsarok

Élen az őszi szezon végén az NKK

Rangadóra készült mind a két együttes, hisz az első a második helyezettet fogadta. Tapogatózva kezdtek a csapatok, mindkét együttes tisztelt egymást.


Szarvasi NKK – Marosmenti NKSE (Makó) 29-25 (17-13), női NB II-es kézilabda mérkőzés, Szarvas, 100 néző. Vezette: Hovány-Ubornyák. Kiállítás: 4 ill. 6 perc. Hétméteres: 6/6 ill. 5/4. Makó legjobb dobója: Sárlány 10.

Szarvasi NKK: Kasik-Buzási 4, VELKY 5, ZELEI 4, Elhardt 10/6, Hajdu 3, Kovács 3. Csere: Juhos, Labát (kapusok), Ábrahám, Kondacs, Szűcs, Balog, Zubor. Edző: Száva Flórián.

Felváltva estek a gólok, jelentősebb előnyt az első negyedben egyik együttes sem tudott kiharcolni. A 15 perc után kezdett felpörögni a Körös-parti gárda és folyamatosan elhúzott. A félidő végére négygólos lett az előny.

Szünet után is jól kezdtek a hazaiak. A 45. perc táján 20-18-as állásnál szinte lefagyott az eredmény. Mindkét oldalon védtek a kapusok, több volt a technikai hiba. A végjátékra megint felpörögtek az események, keményebben védekeztek az NKK-sok és tartani tudták a négygólos különbséget.

Megérdemelten nyert a Szarvas, bár a vereséget a marosmentiek nehezen viselték. A mérkőzés folyamán a vendégek fejre találó ütéseit a játékvezetők nem kellőképpen torolták meg. Az utolsó fordulóban szabadnapos lesz az NKK, de ez sem befolyásolja őszi elsőbbségét az NB II dél-keleti csoportjában. Néhány levezető edzése még lesz a csapatnak.

Az eredményhez a szurkolók nevében is gratuláció jár a csapatnak a veretlenségért.