Hírforgó, Képgaléria, Média

Advent második vasárnapján

… amely ezúttal Miklós napra esett, valóságos rendezvénydömping várta ezúttal is a szarvasi családokat.


Országos Mikulás-járás lévén a Benke Cukrászda is csatasorba állított még a kora délelőtti órákban egy nagyszakállút, aki egy végtelenül csinos krampuszlány kíséretében járta a belvárost. S az útjukba kerülő apraja-nagyját megajándékozták egy valódi Benke-féle angyalkás mézeskaláccsal. Az előző délutánhoz képest most is sokan megcsodálták a Vas-Fémipari Zrt. előtt a Székely Laci bácsi hagyományait idéző mindenki karácsonyfáját.

13.30-kor az Ótemplom adott helyet az Angyalok Kara itteni fellépésének. Ha némi csúszással is, de megérkezett az Experidance ének-zene tagozatának korhű kosztümökbe öltözött kórusa. A Moltopera közreműködésével egy lélekbemarkolón gyönyörű ajándék hangversenyt adtak Szarvas városának. A rendkívüli élményszámba menő ingyenes kórushangverseny első perceiben Lázár Zsolt esperes, Babák Mihály polgármester és az ebben az angyalvárós időszakban összkomfortos hoppmesterré avanzsált Csasztvan András teátrumi direktor köszöntötték a nagyérdeműt. Utóbbi tiszte ebben az idényben a városi Mikulás megjelenítésétől egészen a gyertyagyújtási konferansz feladatáig szélesedett a jelek szerint.

Ami az Angyalok Karának fellépését ilelti, azt csak szuperlativuszokkal illethetjük: minden műsorszámuk telitalálat volt igen magas művészi hőfokon kivitelezve. S a közönség legnagyobb örömére olyan karácsonyi klasszikusok is felhangzottak ajándékműsoruk során, mint a Csendes éj, a Mennyből az angyal és társaik.

Délután négykor a római katolikus Szent Klára-templom előtt a Tessedik Néptáncegyüttes női kamarakórusa rukkolt ki szépséges karácsonyi szenténekek sorával. Majd Pentaller Attila református lelkész idézte meg a Jézus születése közeli eseményeket. Végezetül Pentaller Attila és Babák Mihály polgármester meggyújtották a város adventi koszorúján a második gyertyát.

Ezután sok százan valósággal megrohanták a Zenepavilon körüli karácsonyi falu házikóit. Ezúttal is bebizonyosodott, milyen egyszerű és roppant bölcs dolog például ilyen kézenfekvő helyen és időpontban szaloncukorvásárt tartani. A szaloncukor stand hölgyszemélyzete alig győzte kiszolgálni a legkevesebb harminc ízben kínált szaloncukor különlegesség iránt érdeklődő tömeget. Szerencsés módon minden pavilon előtt sokan voltak a vásárlók.

Délután ötkor a Szarvasi Kamarazenekar hagyományos karácsonyi koncertje várta a komolyzene barátait. Ha pedig bárki a délután folyamán megszomjazott: adventi forralt bort kóstolhatott akár a betlehemi jászolnál, akár a Zenepavilon közelében, de megtehette akár a Tesco parkolóban megnyílt Bulldózer Büfénél is. Utóbbi dicséretére mondva, széles ételválasztékkal is szolgált a vevők örömére.

Ez volt Advent második vasárnapja Szarvason.