Hírforgó, Képgaléria, Média

Szalag- és gombtűzés a Vajdában

„Tudjál álmokra várni, ahogy ők tudnak várni rád” – Szilágyi Domokos szavaival köszöntötték a narrátorok az est főszereplőit 2015. december 5-én a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium szalagavató ünnepségén.


Valóban az egyik álmuk teljesült a 12. évfolyamos diákoknak, szalagos gimnazisták lettek. A nyolcévfolyamos képzés végzősei hagyományainknak megfelelően a szalag mellé gombot is kaptak. A gimnáziumban töltött 4 illetve 8 évnek meghatározó állomása a szalagavató, amely magába sűríti a megtett utat, valamint figyelmeztet a megmérettetésre, az érettségi vizsgák közeledtére, arra, hogy hamarosan már a nagybetűs élet következik a diákok számára.

Az Alkotmány utcai csarnok megtelt a sok érdeklődővel, a 12.-es tanulók szülei, rokonai, barátai és tanárai mind kíváncsiak voltak az ünnepségre, amelyet több hónapos készülődés előzött meg. A végzős diákokat először Lázár Zsolt esperes köszöntötte, majd Babák Mihály polgármester mondta el jókívánságait. Ezt követte Kitajkáné Szántai Mária, a gimnázium igazgatónőjének ünnepi beszéde.

Az alsóbb évfolyamosok kulturális műsorral köszöntötték a végzősöket, melyben elhangzott egy ének, melyet Mulholland Sadie adott elő a 10. B-ből, Marik Zsuzsi a 11. A-ból verset mondott, illetve az énekkar is szerepelt. Ezt követte a három osztályból egy-egy tanuló visszaemlékezése a gimnáziumban töltött évekre, természetesen mindannyian a legemlékezetesebb, a legmeghatóbb vagy éppen a legviccesebb pillanatokat emelték ki.

Ezután következtek a szalagtűzési ceremónia emelkedett pillanatai.

A végzősök keringőjével folytatódott a program, amelyben szinte a teljes évfolyam táncolt. 37 pár, gyönyörű ruhába öltözött hölgyek és urak töltötték be a táncteret.

A műsor részeként a gimnázium több tanulója is megmutathatta tehetségét. Az Olasz testvérek, István a 9. A-ból, Éva a 11. A-ból és Imre a 12. A-ból harmonikán játszottak, Dombi Bettina 9. B-s és Sebők László 9. A-s tanulók zongoráztak, Farkas Boglárka a 11. B-ből párjával standard és latin táncokat adtak elő.

A végzős osztályok szalagavatós tánca igazán különleges volt. Az A-sok egy kosárlabdacsapat játékosait és pom-pom lányait jelenítették meg. A 12. B-sek egy meserészletet, a hókirálynő megmentését táncolták el, a J-sek pedig James Bond egyik ügyének felgöngyölítését adták elő.

Befejezésképpen a közös ének után lufik indultak szerteszét, ezzel is jelezve az út kezdetét, amin végzőseink visszafordíthatatlanul elindultak.

Dr. Laukóné Adamik Edit