Hírforgó, Képgaléria, Média

Nehéz döntés előtt állnak végzőseink

Lassan közeledik február 15-e, amikor is a végzős diákjainknak végleg el kell dönteniük, merre tovább. Segíteni szeretnénk tanulóinknak, ezért 2016. január 11-én pályaválasztási szülői értekezletet tartottunk a Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumban.


Ide vártuk a végzős diákokat, szüleiket, illetve az alsóbb évfolyamok érdeklődőit. A felvételi procedúra nem egyszerű, hanem többszörösen összetett feladat: először is választani kell az egyetemek, főiskolák óriási kínálata közül, majd egy jelentkezési lapot kitölteni, a dokumentumokat beszenelni, az eljárási díjat befizetni, hitelesíteni, stb.

A gimnázium igazgatónője, Kitajkáné Szántai Mária lépésről lépésre ismertette az általános tudnivalókat, a felvételi eljárást, a lehetőségeket, és a buktatókat is, amikre nagyon oda kell mindenkinek figyelni. Egy-két újdonság  kedvez a diákoknak. Több egyetemet, főiskolát nevezhetnek meg az idén, a tavalyi öt helyett az idén hatra van lehetőség, és az első három hely ingyenessé vált. Nem változott a minimum ponthatár, az idén is az egyetemi felvételihez minimum 280, míg a felsőoktatási szakképzéshez 240 pont szükséges. Bizonyos szakokon előre meghatározott pont megszerzése kell, ez lehet 300 pont, de akár 470 pont is az elérhető 500-ból.

Február 15-ig, a jelentkezés határidejéig a végzős osztályok osztályfőnökei és Mészáros Tünde igazgatóhelyettes szívesen nyújtanak segítséget a felvételi lapok helyes kitöltésében, a dokumentumok feltöltésében.

A továbbtanulási szülői értekezleten elhangzott tájékoztató anyag iskolánk honlapján tekinthető meg: www.vajdaevang.hu