Hírforgó, Képgaléria, Média

Mi vár ránk Budapest és Fátima között?

Szécsi Gábor és Szécsi-Tóth Zsófia élményei az El Camino-n.


Ha már az első randin közös téma a zarándoklás, az tartalmas jövőt ígér egy párnak, főleg ha a cél a Szent Jakab út végigjárása. Szécsi Gábor és neje, Zsófi, 2012-ben házasságkötésük után indultak el féléves nászútjukra, amiről színes élménybeszámolót tartottak a Városi Könyvtár nagytermében, január 15-én.

Nagyszámú közönség volt kíváncsi a rendkívül szimpatikus és szórakoztató páros történeteire, melyek valóban sokszor csaltak mosolyt az arcokra. Már a kezdetek is rendhagyóan zajlottak a bakancsos esküvővel, de a megerőltető út életre szóló élményt adott nekik. A Szent Margit úton induló kaland során fura figurákkal, fura helyzetekkel találkoztak, rémisztővel és kacagtatóval egyaránt. A jacht-kikötőben töltött éjszaka, a kolostor-turizmus, a „pince-ónkád-fehér alak” története azoknak is átélhetővé tette az utat, akiknek meg sem fordult a fejében a zarándok-élet kihívásai. Sem a békésen alvó bika, sem a kíváncsi tehén szemek nem tántorították el az eltökélt fiatalokat a céljuk elérésétől, így a 6. hónapban már kényelmesebben is élvezhették a megérdemelt pihenést. Láthattunk képeket a fontosabb állomásokról, Mariazell, Melk, Genf is megjelent a kivetítőn, ahogy a svájci, francia és a spanyol tájakon megjárt több ezer kilométerről készült fényképek, illetve az extrák között megnézhető hangulatos videó-montázs is.

Az azóta háromtagúvá vált család története könyv formában illetve elektronikusan is elolvasható, megnézhető. A digitális, képekkel dúsított beszámoló megrendelhető a www.gyaloglunk.hu oldalukon.