Hírforgó

Kutatásban való részvétel

MoreToMath kutatási programban való részvétel valósul meg a GFF Gyakorlóintézmény és az EKTF Módszertani Központja között.


GFF_01

Bíró Gyula intézményvezető a Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorlóintézménye nevében kutatásban való részvételről írt alá együttműködési megállapodást az Eszterházy Károly Főiskola Médiainformatika Intézete és a H-Didakt Kft. képviseletében eljáró Lengyelné Dr. Molnár Tünde kutatásvezető és Inhaiserné Kopasz Ildikó ügyvezetővel.  A kutatási program keretében sor kerül két szakvezető tanító módszertani felkészítésére, illetve a MoreToMath oktatási rendszer matematika órákat megújító eljárásrendjének bevezetésére a Gyakorló Általános Iskolás első, második osztályosainak, illetve felmenő rendszerben a többi évfolyamon is. A kutatás keretében a LEGO tanítási órán való alkalmazása, illetve a matematikai logika készség-képességfejlesztése kerül előtérbe pilot program jelleggel.

GFF_02

Az együttműködésben résztvevő Gyakorló Általános Iskola folyamatos -support – szakmai támogatást  kap a program fejlesztőitől, illetve online felületen különböző mérési eredményeket bocsájt közre a tanulók kompetenciáinak fejlődéséről. A programba bevont gyakorlóiskolai pedagógusok: Grunerné Harmati Mária szakvezető tanító, oktatási informatikus, és Lestyán Erzsébet tanító, főiskolai tanársegéd, pedagógia szakos előadó.

​A program keretében az intézmény új LEGO készletekkel, oktatási -tanári, tanulói- csomagokkal gazdagodik, ami segíti a matematika tantárgy tanítása mellett a tehetségműhelyek szakmai munkáját és a kapcsolódó természettudományos tantárgyak ​tanítását is.