Labdarúgás, Sportsarok

„Jégtörés”, nem is akárhogy

Az elmúlt hétvégén hazai pályán szándékozta a Szarvasi FC két vállra fektetni „mumusát”.


Kondorosi TE – Szarvasi FC 1-4 (1-2), Békés megyei labdarúgó bajnokság I. osztály, 2016. március 12. szombat, 14.30 Kondoros,   300 néző.

Szarvasi FC: Kiri, Rafaj, Kukovecz, Benczúr, Szikora, Zima, Nagy, Klimaj, Moldván, Bakró, Furár. Csere: Magyar, Kiszel, Petrovics, Kiri B., Körösfalvi, András, Gulyás.

Már az első percekben vendég támadások kezdődtek, olyannyira, hogy Nagy a 11. percben megkezdte a gólgyártást. Erre tett rá egy lapáttal a 15. percben Klimaj által szerzett sikeres büntető. Ezután némileg alább hagyott a vendég ereje, a 23. percben szépített a Kondoros Süli góljával. A szünetre így 2-1-es vendég fölénnyel vonultak a csapatok.

Nem változott az iram a második játékrészben sem, az adok-kapok sorozatot végül ismét szarvasi gól követte Klimaj lövésének képében a 66. percben. A kondorosiak mindenáron ki akartak harcolni legalább egy, de inkább két gólt, de Kiri kapus mindig résen volt ill. a szerencse sem kedvezett a vendéglátóknak, sorozatban maradtak ki góljaik. Ráadásként a 91. percben megadta a kegyelemdöfést a Szarvas a kondorosiaknak Furár lövésével.

Szarvasról jól szerepelt ezúttal Kiri, Zima, Nagy D. Magyar és Klimaj.

Nyilatkozatok:

Ancsin György, Kondoros:

– Számunkra a mérkőzés tizenöt perccel később kezdődött és ezután csak futottunk az eredmény után. A folytatásban rengeteg helyzetet kidolgozva, de ezeket rendre kihagyva megérdemelt vendégsiker született.

Klimaj Zoltán, Szarvas:

– Remekül kezdtük a mérkőzést mind játékban, mind a helyzetek kialakításában és értékesítésében. A hazaiak a góljuk után fokozatosan átvették a játék irányítását, de a sok helyzetükből nem tudtak gólt elérni, míg mi kontratámadásainkból újabb találatokat szereztünk.

Következő meccsén március 19-én 15.00-tól a Méhkeréki SE-t látja vendégül a Szarvasi FC.