Labdarúgás, Sportsarok

Becsúszott az első vereség

Az elmúlt szombaton a határmenti Méhkerék gárdája vendégeskedett Szarvason a megye egyes focibajnokság keretén belül.


Szarvasi FC-Méhkeréki SE 1-4 (0-1), Békés megyei labdarúgó bajnokság I. osztály, 2016. március 19., szombat 15.00, Szarvas, 300 néző. Vezette: Telek A.

Szarvasi FC: Kiri M., Rafaj, Kukovecz, Kovács, Szikora, Zima, Nagy, Klimaj, Magyar, Bakró, Furár. Csere: Kiri B., Gulyás, Petrovics, Benczúr, Kiszel, András.

A két veretlen csapat mérkőzésének első perceiben alaposan meggyűlt a vendégek baja Nagy támadásaival. Nem késlekedtek azonban a válasszal, a 30. percben büntetőből Sztojka góljával megszerezte a vezetést Méhkerék. Ugyancsak büntetőből nyílt lehetőség az egyenlítésre, ám Klimaj lövését Patka sikerrel védte. Így 1:0-ával vonultak a csapatok pihenőre.

A második félidő legeslegelején, a 47. percben a vendég Kovács kétgólosra növelte a méhkeréki előnyt. A szarvasiak próbáltak feljönni, az 52. percben újabb büntetőre került sor. Ezt Klimaj sikerrel lőttel be, így 2:1 lett. A 60. percben a méhkeréki Vincze kétgólosra növelte a különbséget. Sztojka 73. percben szerzett fejesével ez csak tovább növekedett. A gólgyártás lehetősége mindkét csapat előtt fennállt még az elkövetkezendő percekben, ám élni nem tudtak vele érdemben, maradt a 4-1-es állás.

Szarvasról jól játszott Bakró és Szikora.

Nyilatkozatok:

Klimaj Zoltán, Szarvasi FC:

– A kapott gól ellenére jó első félidőt produkáltunk. Sajnos a második elején növelte előnyét ellenfelünk, ami sokkolt bennünket. Sikerült szépítenünk, de gyermeteg hibáinkat könyörtelenül megbüntette a leendő bajnokcsapat.

Bíró Róbert, Méhkerék:

– Nagyon jó, hajtós mérkőzésen, megérdemelt győzelmet arattunk.

Húsvét hétvégén, március 26-án szombaton délután 3-tól a Körösladányi MSK fogadja a Szarvasi FC-t.