Kézilabda, Sportsarok

Felszabadult játékkal 21-et  dobtak közé

A lendületesen kezdő szarvasiak ellen megilletődötten játszottak az abonyiak.


Szarvasi NKK-Abonyi KC 37-16 (21-6), NB II-es női kézilabda mérkőzés, Szarvas, 50 néző.Vezette: Fogl-Tomkovics.

Szarvasi NKK: Kasik-Buzási 3, BALOGH 8/1, Velky 4, Szabó 3, Zelei 3, SZÜCS 6. Csere: Labát, Juhos (kapusok), Ábrahám 2, Kondacs, Elhardt 4, HAJDÚ 4, Mester, Keller. Edző: Száva Flórián.

Vendégek legjobb dobói: Molnár 4, Csáki 4. Hétméteres: 3/1 ill. 0. Kiállítás: 2 perc ill. 8 perc.

6 perc alatt 5 nullra elhúzott  az NKK. A vendégek edzője kikérte az első idejét, de ez sem volt hatással csapatára. A Körös-partiak szorosan védekeztek és ha a védőfalon átjutott a labda, Kasik Gabi hárított. 20 perc elteltével 15-3 volt az állás. Néhány eladott labdából mellélövésből, kihagyott büntetőből fellelkesültek a vendégek és talált gólokkal félidőre hatra növelték góljaik számát a 21 hazaival szemben.

A második félidő elején felváltva estek a gólok. 12 perc alatt 4-4 találattal gyarapították góljaik számát az együttesek. A 43. percben Száva edző időt kért, ami felrázta a társaságot és az 50. percre 30-13-at írt ki az eredményjelző. A vendégek fáradni kezdtek és visszahúzásokkal sorozatosan emberhátrányba kerültek. Az NKK-nál minden játékos pályára lépett a második játékrészben és tovább növelték a két csapat közötti különbséget. A tabella középmezőnyében tanyázó Abony ellen nagyobb arányú lehetett volna a gólkülönbség jobb helyzet kihasználással.

A junior gárda is győztesen hagyta a el a játékteret 23-18- as eredménnyel.

Egy hét szünet következik, majd április 2-án 16 órától Gyomaendrőd NKSE-Szarvasi NKK összecsapásra kerül sor.