Labdarúgás, Sportsarok

Emberelőnyben döntetlen

Múlt szombaton a tabellamásodik Füzesgyarmat vendégeskedett Szarvason.


 

Szarvasi FC-Füzesgyarmati SK 1-1 (0-0), Békés megyei labdarúgó bajnokság I. osztály, 2016. április 2., szombat 16.30, Szarvas, 200 néző. Vezette: Mihálik.

Szarvasi FC: Kiri M., Kukovecz, Kiri B., Kovács, Szikora, Zima, Nagy, Klimaj, Moldván, Bakró, Furár. Csere: Kiszel, András, Magyar, Petrovics, Benczúr, Körösfalvi, Gulyás.

Harapós játékának köszönhetően a Szarvas fölénybe került, ám helyzetével egyelőre nem tudott élni. A 24. percben Furárnak adódott lehetősége kapura törni, de fennakadt a füzesgyarmati Bányain, akit megmozdulásáért piros lapot kapott. A 34. percben a vendégek Urbánja lőtt kapu fölé. A 37. percben Nagy játékát akadályozta Kajári, aki viszont most „csak” sárga lapot kapott. A megítélt tizenegyesből Klimaj lövése kapufa mellett gurult el. A szünet előtt a vendégek ziccert hagytak ki Kiri kapusnak köszönhetően.

Pihenő után Zima lövését védte a füzesgyarmati kapus. Az 51. percben a Furár-Moldván-Klimaj tengelynek köszönhetően landolhatott a vendégek kapujában a Szarvasnak 1-0-át hozó gól. Próbálták gyarapítani is, többek közt az 55., 61. és 63. percben volt lehetősége Klimajnak, Zimának és ismét Klimajnak, amivel nem tudtak élni. Az emberelőnyben játszó hazaiakkal szemben a vendégek is éledezni kezdtek. Próbálkozásaikat siker koronázta: megítélt tizenegyesből a 85. percben Urbán lőtt magabiztosan egyenlítőt. A meccs utolsó percében is utóbbi előtt állt a lehetőség a vezetést megszerezni, ám Kiri kapus ügyesen védett. Maradt a döntetlen.

Szarvasról jól szerepelt ezúttal Kiri M., Kiri B. és Bakró.

Edzői nyilatkozatok:

Rétes Pál, Szarvas:

– A kiállítás nem zavarta meg a vendégeket, ezután is felvállalták a játékot, így egy változatos, jó iramú mérkőzés alakult ki, mindkét oldalon helyzetekkel tarkítva.

Boros Tibor, Füzesgyarmat:

– Bár a három pontért érkeztünk, a mérkőzés összképét nézve be kellett érnünk az egyikkel, amiben közrejátszott az is, hogy hatvanöt percet emberhátrányban játszottunk.

Április 10-én 16.30-tól Tótkomlósi TC-Szarvasi FC összecsapásra kerül sor.