Kézilabda, Sportsarok

Hozta a kötelezőt a körös-parti gárda

Vendég találattal indult az összecsapás. A sárrétiek igyekeztek tördelni a gyorsan játszó hazaiak játékát és ügyes támadójátékukkal állták a “sarat”.


Szarvasi NKK-Szeghalmi KSE 41-27 (17-12), NB II-es női kézilabda mérkőzés, Szarvas, 100 néző. Vezette: Paska-Vastag.

Szarvasi NKK: Kasik-BUZÁSI 8, Zelei 2, Velky 4, SZABÓ 4, Hajdu 4, SZÜCS 15/9. Csere: Labát, Juhos (kapusok), Ábrahám 1, Kondacs, Elhardt 2, Balog 1, Mester. Edző: Száva Flórián.

Vendégek legjobb dobói: Varga 12, Hőgyes 6, Szafián 6. Kiállítások: 4 ill. 14 perc. Hétméteresek: 9/9, ill. 2/2.

A 7. percben 4-4 az eredmény. Az NKK-sok lövései pontatlanok voltak és védekezés is kívánni valót hagyott. A ziccerre játszó szarvasiakat a szeghalmi fiatalok szabálytalanságok árán tudták megállítani. Ez 7 méteresekhez és időleges kiállításokhoz vezetett, de az eredményen nem látszott. 13 perc és 8-8 az állás. A 15. perctől kezdenek elhúzni a hazaiak és a szünetben 17-12-es vezetéssel állnak.

A pihenőt követően három gyors szarvasi gól született 20-14-re alakítva az eredményt. Agresszívabban kezdett védekezni az NKK és az általában az öt-hat gólkülönbség megmaradt. A 43. perctől a vendég időkérés után Szabót emberfogással kísérték, de ez a taktika nem vált be. Az utolsó 10 percben a fáradó vendégek ellen gyorsindításokból születtek a vendéglátók góljai. Az 53. percben  35-25-él a kevés számú hazai közönség ki is  számolta a vendégeket. Végül is a tabellán elfoglalt helyezés hozta a papírformát. 50 percig  a helyenként  ügyesen játszó szeghalmiak tisztességgel helyt álltak a sok helyzetet kihagyó és gyengén védekező szarvasiak ellen.

A tabellán nincs változás, mivel a vezető Vásárhely nyerni tudott a Csorvás ellen. Április 16-án Lajosmizse-Szarvas találkozóra kerül sor.