Labdarúgás, Sportsarok

Fordulatos meccsen győzelem

A sereghajtó Tótkomlósi TC otthonában vendégeskedett az elmúlt hétvégén a Szarvasi FC.


 

 

Tótkomlósi TC – Szarvasi FC 2-3 (0-1), Békés megyei labdarúgó bajnokság I. osztály, 2016. április 10., vasárnap 16.30, Tótkomlós, 150 néző. Vezette: Szöllősi F.

Szarvasi FC: Kiri M., Kukovecz, Benczúr, Kiri B., Szikora, Zima, Nagy, Klimaj, Moldván, Bakró, Furár. Csere: Kovács, Petrovics, Rafaj, Szín, András.

Kezdés után nem sokkal Nagy D. passzából Bakrónak volt lehetősége megszerezni az első gólt, ám ez kicsivel fölé ment. Nem sokkal ezután Klimaj és Furár is lehetőség előtt állt. A hazaiak jobbára védekezni tudtak csak. Ők a 26. percben Péli révén tehettek volna előnyre szert. Még ebben a percben Klimaj passzából Moldván rúgta a vendégek első gólját. A tótkomlósiakat ez némiképp felrázta, a félidő vége felé ismét Péli került helyzetbe, ami viszont kimaradt Kiri kapus jóvoltából.

A szünet után ismét szarvasi offenzíva indult, ám Bakró fejesét Braun hárította. Komlósi próbálkozások indultak, amit siker koronázott Kovács góljának képében az 52. percben, ezzel 1-1 lett az állás. Benczúr kiállítása után emberhátrányba került a Szarvas, ez némiképp ösztönzőleg hatott a morálra, olyannyira, hogy a 63. percben Furár fejesével ismét vezetett a vendég csapat. A tótkomlósi kapus kiállítása után Kiri M. büntetőjéből landolt a szarvasiak harmadik gólja is a 67. percben. Szépíteni tudott a Tótkomlós Péli góljával a 72. percben. Felgyorsult a játék az utolsó percekre, ám a végső álláson a bravúros helyzetek ellenére változtatni már egyik fél sem tudott.

Szarvasról jól szerepelt Moldván, Kiri B. és Furár.

Edzői nyilatkozatok:

Horváth Henrik, Tótkomlós:

– Nehezen vettük fel a meccs ritmusát és egy szerencsés góllal vezetett az ellenfél. A második félidőben felpörgött a csapat és sorra dolgozta ki a helyzeteket, de ebből sajnos csak kettőt váltottunk gólra. A cseréknek köszönhetően a végén megnyerhettük volna a mérkőzést.

Rétes Pál, Szarvasi FC:

– Mindig is nehéz mérkőzéseket játszottunk Tótkomlóson, most sem volt ez másként. A hazaiak egy percre sem adták fel, sokat tettek a gólszerzésért néha meleg pillanatokat okozva a kapunk előtt, így különösen értékes a győzelem.

Április 16-án, szombaton 17 órától az Erzsébet-ligeti sportpályán a Vésztői SE vendégeskedik.