Kézilabda, Sportsarok

Visszavágott a Lajosmizse!

Baljós jelekkel indult az NKK Lajosmizsére. Száva edző még mindig nem számíthatott a hetek óta sérült Molnárra és Kovácsra. A hétvégén megbetegedett Szücs Dalma is.


Ezüstfenyő Lajosmizse-Szarvasi NKK  26-24 (14-14), NB II-es női kézilabda mérkőzés, Lajosmizse, 70 néző. Vezette: Onodi-Rakovics.

Szarvasi NKK: Kasik-BUZÁSI 10, Szabó 4, Hajdu 1, Velky 1, BALOGH 7, Zelei 1. Csere: Juhos, Labát (kapusok), Ábrahám, Elhardt, Kondacs, Keller. Edző: Száva Flórián.

Vendégek legjobb dobói: Ludnyi 10, Ay Nikolett 6. Kiállítások: 14 ill. 10 perc. Hétméteresek: 6/5 ill. 3/2.

A tabella közép mezőnyében tanyázó mizseiek visszavágóra készültek az őszi szarvasi vereség miatt. A találkozó váltott vezetéssel kezdődött és folytatódott is az első játékrészben. Előnyre egyik csapat sem tudott szert tenni és 14-14-es eredménnyel vonultak félidei pihenőre.

Szünet után is folytatódott a fej-fej melletti játék. A helyenként túl keményen védekező hazaiak a 45. perctől kezdtek elhúzni a gyengén védekező vendégektől, akik támadásban is hibáztak. A végjátékra 25-20-as állással vágtak neki a csapatok. A Körös-partiak emberfogásra tértek át és egy hosszú hajrát nyitottak. Négy perc alatt feljöttek 25-24-re. Az idő rövidsége miatt az egyenlítés nem sikerült. A  vendéglátók egy kétes szituáció után vitatható góllal bebiztosították győzelmüket.

A szarvasiak teljesítménye ezen a  találkozón elmaradt a várakozástól. Javítási lehetőség lesz április 23-án 17 órától a  Gyulai SE ellen.