Labdarúgás, Sportsarok

Végig fölényben voltak a hazaiak

Az Erzsébet-ligeti sporttelepen küzdött egymás ellen az elmúlt héten a Szarvasi FC és a Vésztői SE.


 

Szarvasi FC-Vésztői SE 2-1 (0-0), Békés megyei labdarúgó bajnokság I. osztály, 2016 április 16., szombat 17.00, Szarvas, 150 néző. Vezette: Takács Tamás.

Szarvasi FC: Kiri M.,  Kukovecz, Rafaj, Kiri B., Szikora, Zima, Nagy, Klimaj, András, Kiszel, Furár. Csere: Gulyás, Viszkok, Petrovics, Bogdán, Körösfalvi.

Az első nagy helyzet a 17. percben a szarvasiaknál adódott, amikor Nagy fejesét védte a vésztői kapus. A 28.-ban ismét Nagy lőhetett kapura, egyelőre sikertelenül. A 30. percben Furár lövése ment fölé. Nagy került sorra ismét a 34. percben, ám mellé fejelt. A 37. percben Zima is mellé fejelt. 4 perccel az első félidő véget előtt is egy fejes, ezúttal Furáré ment mellé.

Szünetre 0-0-s állással vonultak a csapatok.

Rögtön a második játékrész elején, a 46. percben András szabadrúgása a vendégek Zsilinszkijén megpattanva landolt a vésztőiek hálójában, így megszerezte az előnyt a Szarvas. A vendégek felébredtek, az 57. percben Csikós fejelhetett a szarvasi kapuba. A 60. percben ismét veszély fenyegette a vendégek kapuját, ám Furár lövése fölé ment. Rá két percre szövevényes úton, a legvégén Rafajról érkezett a labda a vésztői hálóba, így az FC ismét fölénybe került. A 68. percben a vésztői Papp lövése kerülte el a szarvasi kaput, a 81.-ben Zima fejesét fogta Kun kapus. A 83. percben Zima rúgását védte a vendégek kapusa. A 85. percben Kukovecznek köszönhetően kerülte el a szarvasi csapat az egyenlítést. A 87. percben még egy les gólra futotta a vendéglátóktól, így a végére maradt a 2-1-es hazai győzelem.

Szarvasról jól játszott Kukovecz, Kiri B. és Kiszel.

Edzői nyilatkozatok:

Rétes Pál, Szarvasi FC:

– Az első félidő jó játéka, sok kidolgozott helyzettel párosult. Sajnos a másodikban ezt már nem tudtuk megismételni, ennek ellenére az összkép alapján megérdemelt a győzelmünk.

Brlázs Gábor, Vésztői SE:

– A második félidőben már úgy játszottunk, ahogyan tudunk, de az első katasztrofális teljesítménye és a két öngól miatt elmaradt a bravúr.

Április 23-án, szombaton 17 órától az Orosházi Rákóczi Vasas SE fogadja a Szarvasi FC-t.