Hírforgó, Képgaléria, Média

A Nagycsaládosok 25. születésnapja

A Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete május 7-én tartotta megalakulásának 25. jubileumi közgyűlését és ünnepségét.


A közgyűlés után Gombár Györgyné megköszönte az alapító elnöknek, Dankó Pálnak és a 36 alapító tagcsaládnak, hogy létrehozták ezt a „Nagy Családot”, mely igazi közösség. Megköszönte, hogy célokat és lehetőségeket adtak az utánuk jövők számára is. Ez a közösség fontos gyermekeinknek, – mondta – hiszen a gyermekek a családban és az értékes közösségekben tanulják meg az alkalmazkodást, a kapcsolatteremtő készséget, az önfegyelmet, a szolidaritást. Fontos nekünk, szülőknek is, hiszen nem csak segítséget kapunk egymástól, de megértést, támogatást, összefogást és barátságot is.

Egy idézettel is összefoglalta, mitől jó egy közösség:

Úgy hiszem, hogy attól lesz szép,
ez a mi világunk,
közös céllal, szeretettel
egymás mellé állunk.
Együtt könnyebb átvészelni
vihart, s nehézséget,
minden, ami fájó, bántó,
hamarabb ér véget.

Az egyesület nevében köszönetet mondott azoknak is, akik az elmúlt 25 év során segítették az egyesületet, legyenek Ők tagok, külső segítők, együttműködő támogatók vagy nagy adományozók. Nélkülük nem lett volna sikeres az elmúlt 25 év és nem tervezhetnénk a jövőt sem. Külön köszöntét fejezte ki az egyesület Krajcsoviczné Együd Ildikónak, aki a NACSE Szíve és dr. Józsa Vilmosnak, aki a NACSE támasza volt az elmúlt 25 év során.

A 25 év legjelentősebb együttműködő partner szervezetei az MTTSZ Szabadidős és Lövészklub, Szarvas Város Barátainak Köre, a Szarvasi Kézműves Egyesület és tagjai, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat, a Szarvasi Arborétum és a Szent Klára Gyógyfürdő voltak. Köszönetet mondott könyvelőjüknek, Galambos Editnek is a sok önzetlen segítségért.

Az egyesület legnagyobb támogatója Erdélyi István.

Mindannyiuknak köszöni az egyesület.

Minden alapító tag és támogató egy Emlék Plakettet kapott ajándékba.

Gombár Györgyné azzal zárta ünnepi köszöntőjét, hogy azt kívánja az egyesületnek, a tagságnak és az utánunk jövő, velünk azonos értékeket valló sokgyermekes családoknak, hogy még sokszor ennyi évet éljen meg egyesületünk, hogy barátságaink soha ne kopjanak meg, hogy újabb és újabb családok váljanak itt igazi „Nagy Családdá”, szövődjenek újabb és újabb barátságok.

Majd Dankó Pál, az egyesület alapító elnöke elfújta az ünnepi torta gyertyáit és elmondta jókívánságait. Kérte az egyesület tagságát, hogy tartsa életben és adja át a jövő nemzedékeinek a Nagycsaládosok Szarvasi Egyesületének szellemiségét.

Az ünnepi köszöntőket egy finom közösen elköltött vacsora, tánc és egy meghitt beszélgetés követte.