Hírforgó, Képgaléria, Média

Családi programok a grundon

Az égiek alaposan befűtöttek az idei Gyereknapra, szombat délután júliusi hőség várta a Kossuth téri grundra látogató szarvasi családokat.


A belobbant nyár következtében bőven volt keletje mindennemű üdítőnek, jégkrémnek és egyéb finomságoknak. Délután kettőtő este hétig párhuzamosan zajlottak az események a fesztiválsátor színpadán, a középkori táborban, a népi játszótéren, a moziban, vagy akár a Chován Kálmán Művészeti Alapiskola nyitott műhely akcióján. Aszfaltrajzverseny, gyerekzsaru program és még számtalan lehetőség várta a tetszés szerinti időben érkező résztvevőket a légvártól a különleges mászófal izgalmáig. A szervező Cervinus Teátrum munkáját civil szervezeteink segítették kitelepülésükkel. Gyereknap lévén természetesen elmaradhatatlan volt a lufiárusok és hasonlók jelenléte.

S ha valaki a gyerkőcök és szüleik közül fél öt tájban kisétált a Szabadság út Fő tér – Hunyadi utca közötti középső szakaszára, láthatta az idei sárgulási menetet is, amely lovasaival, hintóival visszafelé a Kossuth utcán dübörgött végig. A valamikori sárgulások hangulatát a Muslincák nótázása illetve az öreg traktor pótkocsiján muzsikáló Szarvasi Rezesbanda vigalmi hangulata idézte.

A gyerekek körében ma is méltán népszerű lovasfogatok megcsodálása után a Gyereknap résztvevői még kedvük szerint folytathatták játékaikat a grundon.