Hírforgó, Képgaléria, Média

„Gyermekek hete” programok a GFF Szarvasi Gyakorlóintézményében

„Mert ahol a kincsed van, ott lesz a szíved is.”


Kedves Olvasó!

Érkezik a gyermekek napja, mi úgy döntöttünk, ez (is) legyen az ő hetük. Hogyan? Úgy, hogy minden nap róluk, nekik szóljon, élmény lehessen. Igen, kissé kötődjön össze, de csak annyira, hogy másnap építeni lehessen rá majd. Mi így döntöttünk… Legyen elég idő a játékra, a szabad játékra. Amikor a gyermek azt csinál, amit ő szeretne, velünk.

A tavaszi Erdei Óvoda várva várt pillanatai ezek, amelyek most átváltoznak, elvarázsolják a kicsiket. A gondtalan nyári tábor most minden pillanatában egy remek, közösségformáló erő, amely felpezsdíti a csoportjaink életét is. Vendégeink is vannak, Losoncról a Pedagógiai és Szociális Akadémia hallgatói töltik velünk ezt a hetet.

A hét eleje zavartalanul a csomagolás izgalmait hordozza. Azután már kezdődik a közös bemelegítés, játék, amelyben mindenki egyaránt részes. A folytatás kedden a zenés nap, majd szerdán az egyedi, ovisoknak való kutyabemutató. A csütörtök a bajnok kihirdetését hozta, majd pénteken mindenki színes, csoport programmal zárta a hetet.

„De kár, hogy már vége!” Ezt mondta egy aranyos losonci hallgató, aki itt nagyon sokat tanult tőlünk és velünk. Mi is így éreztük… Most kezdtük és már vége…

„Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, ahol a moly és a rozsda megemészti, és ahol a tolvajok kiássák és ellopják, hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket a mennyben, ahol sem a moly, sem a rozsda nem emészti meg, és ahol a tolvajok sem ássák ki, és nem lopják el. Mert ahol a kincsed van, ott lesz a szíved is.” (Máté evangéliuma 6, 19-21.)

Igen, van még program! A péntek délután már újra az oviban talál minket, hiszen itt folytatódik a gyermekek hete.

Itt aztán újra pezseg az élet, remek zene szól, és játék, újra játék… A gyermekeket itt a szülők felügyelik, dédelgetik, nézik, milyen nagy lett tavaly óta. Aztán azt is látom, ahogyan néhányan komolyan beszélgetnek, és a kicsi pedig menne már az ugráló várba. Aki a mesetarisznyát választja, komoly bábok játékában éli meg a csodát. A trambulinokban meg nem áll az élet, gyönyörű mozgáskoordinációval ugranak, a szabályokat előtte persze megbeszélik.

Itt vannak a tanítók, tanárok is… Iskolásaink a mozgás, a sport jegyében töltötték az időt. A kisebbek játékos sorversenyben mérték össze ügyességüket, gyorsaságukat. A nagyobbak foci és röplabdamérkőzés után a váltóversennyel is megpróbálkoztak. A pocak persze hamar megéhezik, megszomjazik, jöhet a hamburger, a csodás jégkrém, ki mit szeret.

A pedagógusok pedig figyelnek, játszanak ők is, ahogy ilyenkor kell… Nézzük együtt újra!

Az emlékezetes napokat lejegyezte:
Podani Mihályné szakvezető óvodapedagógus