Hírforgó, Képgaléria, Média

Lurkó-nap 2016 a Gyakorlóban

Május utolsó vasárnapja Gyermeknap. Mivel az iskola kapui vasárnap zárva vannak már pénteken a rövidített órák megtartása után indult a vigasság a tanulóink nagy örömére.


Délelőtt 10 órától a mozgásé, a sporté lett a főszerep. Az alsó tagozatosok játékos sorversenyen mérhették össze ügyességüket, gyorsaságukat. A felsős fiúk foci, a lányok röplabda mérkőzéseken jeleskedtek. A lelkes szurkolók mindenkit hozzásegítettek a legjobb eredmény eléréséhez.

A gyermekek ebéd után erőt gyűjtöttek a vidám délutáni programokhoz, melyet szüleikkel,testvéreikkel, tanítóikkal együtt élvezhettek. Családbarát pillanatok…

Bíró Gyula igazgató és Dr. Benczéné Kardos Karola alapítványi elnök köszöntötte a népes gyereksereget és a játékra váró családokat. A Bóbita Alapítvány segítségével két új játékkal bővült az udvari játszótérünk. Ezután egy lengő teke és malom játék is a gyermekek kedvenc időtöltése lehet.

A Süni Bábcsoport két előadással is megörvendeztette a kicsiket és a nagyokat. Az ugráló vár és csúszda ismét nagy sikert aratott. Nem maradt el az arcfestés sem, de csillám tetoválást is választhattak a nebulók Tóthné Truczka Anna szülőnk és lelkes segítői révén. Akik megéheztek  kuponjaikat hot-dogra és jégkrémre váltották. A tanító nénik „Egy perc és nyersz” játékkal várták a fáradhatatlan gyerekcsapatot. Volt itt csőbehúzás-száraztésztával, toronyépítés-anyacsavarokból, pattogatott kukorica pakolás-szívószállal, pénzkeresés- harisnyában és ormányos jetiként vizes palackokat kellett ledönteni. A mókás feladatokat újra és újra kipróbálták a gyerekek megküzdve az idővel.

A nyárias melegben hamar eltelt a délután. Egy vidám, jókedvű nap emlékével a szívükben térhettek haza tanulóink.

Köszönjük a Lurkónap sikeres lebonyolításához nyújtott segítséget a Bóbita Alapítványnak, támogatóinknak és az intézmény dolgozóinak.

Juró Mária
szakvezető tanító

Rendezvényünk támogatói voltak: ORYZA-KAREX Ker. és Szolg. kft, Szarvasi Mozzarella Kft., Geomark Kft., Huntrac Kft., Gallicoop Zrt., Szekeres Tüzép, Szarvasi Spar Áruház, Korbely János és Menő Hús Kft., Szarvas Város Önkormányzata, Szarvas Város Családsegítő és Gondozási Központja, Bóbita Alapítvány, GFF Szarvasi Gyakorló Ált. Isk. és Óvoda, Dávid Ernő asztalos.