Képgaléria, Média, Sziréna

Elismerés a hősöknek

Rendőrök és tűzoltók közösen mentették meg egy nő életét Kunszentmártonban. Az eset december elején történt, Kunszentmárton polgármestere csütörtökön mondott köszönetet az életmentőknek.


Wenner-Várkonyi Attila polgármester, aki maga is aktívan közreműködött abban, hogy a károsult család ne maradjon fedél nélkül, azt hangsúlyozta, hogy települési vezetőként minden ott lakó állampolgár élete fontos számára, mint ahogy az is fontos, hogy a megfelelő segítség a megfelelő időben a megfelelő helyen legyen. A polgármester azért mondott köszönetet, mert fontosnak tartja, hogy Kunszentmárton közbiztonsága értő, óvó, ugyanakkor aktív, tettrekész és elhivatott kezekben legyen, ennek letéteményesei a rendvédelmi szervek, amelyek hivatástudatat megkérdőjelezhetetlen. A polgármester szerint az, hogy a decemberi tűzesetben nem történt tragédia és, hogy a tűzben érintett lakóház még helyrehozható, az összehangolt, gyors munka következménye, ami a rendőrök és tűzoltók számára természetes, és példaértékű. A kunszentmártoni polgármesteri hivatalaban csütörtökön öt “hétköznapi hős” fogadta szerényen a gratulációt: Hanzel Zoltán tű. főhadnagy, Szarka László tű. főtörzsőrmester, Habranyi László r. főtörzszászlós, Nagy Viktor r. főtörzsőrmester és Berta János r. főtörzszászlós.

Mint ismeretes, december 8-án, az esti órákban gyulladt ki egy kunszentmártoni családi ház,  amelyben egy magatehetetlen beteg nő esett a lángok fogságába. A rendőrök és tűzoltók közös erővel hozátk ki az idős, beteg embert. A házban gázpalack is volt, ezt is sikerült kihozni időben, a lakók elhelyezése azóta, ideiglenesen megoldódott. A most elismert kollégák egyike sem hőstettként élte meg a mentést, mindannyian úgy fogalmaztak, hogy a dolgukat végezték, legjobb tudásuk szerint…