Asztalitenisz, Képgaléria, Média, Sportsarok

Szántosi Dávid bemutatta a magyar utánpótlás erejét válogatottként

E hétvégén rendezték Budapesten a magyar Hungarian Mini Cadet Open nemzetközi asztalitenisz versenyt, melyen 34 ország gyermek válogatottja, összesen több mint 200 versenyző vett részt.


A Szarvasi Körös ASE-t képviselve Szántosi Dávid életében először öltötte magára a magyar válogatott címeres mezt és képviselte Magyarországot a C válogatottban, Kizakisz Nikolaosz szekszárdi versenyzővel egy csapatban az U13-as korosztályban. Dávid egyéniben is elindult válogatottként az U11-es korcsoportban. Itt Európa, Ázsia (Törökország), a Közel-Kelet (Izrael) és a Távol-Kelet (Korea, Japán) legtehetségesebb gyermek versenyzői indultak el.

Eredmények:

U13 fiú csapat (13 évesek):

  • Magyarország III (Szántosi Dávid, Kizakisz Nikolaosz) – Svéd C válogatott 3:0. Mindkét egyénit és a párost is szettveszteség nélkül nyerték.
  • Legjobb 16 közé jutásért Magyarország III – Horvátország A válogatott 3:2. A horvát A válogatott Európa egyik legerősebb csapata, egyik játékosuk egyéniben a legjobb 4 között végzett.
  • Legjobb 8 közé jutásért Magyarország III – Bajorország B válogatott 0:3. Szántosi Dávid a legjobb bajortól szettet nyert és óriási csatában kapott csak ki.

Ezen csapateredmény óriási siker a magyar asztalitenisz utánpótlásnak is.

U11 fiú egyéni:

  • Dávid csoportmérkőzéseit szettveszteség nélkül nyerte, Fest Attila edző tanácsait követve.
  • 8 közé jutásért a főtáblán: Szántosi D. – Skraube Bentsen Oliver (Dánia) 3:0, szettveszteség nélkül.
  • 4 közé jutásért: Szántosi D. – Bilka (Szlovákia) 3:0, szettveszteség nélkül.
  • Elődöntő: Szántosi D. – Kraus (Bajorország A válogatott) 2:3. Dávid végig vezetett, először 2:0-ra, majd az 5. szettben 5:0-ra, ezután 9:8-ra, és a győzelemben csupán egy csusza akadályozta meg, óriási küzdelemben.

Így ezen világversenyen a rendkívül értékes 3. helyet érte el az ifjú szarvasi pingpongos, ami edzője, Fest Attila számára egyben a legszebb névnapi ajándékot is jelentette.

Tóth Krisztina, a világhírű volt magyar Európa-bajnok is elismerését fejezte ki Dávid fejét megsimogatva és ezt mondta: „Te, Dávid, nagyon nagy bajnok leszel!”, majd meghívta a bajor utánpótlás 4 egy-egy hetes válogatott edzőtáborába, melyeket ez évben Münchenben tartanak.