Kézilabda, Sportsarok

Szarvas a kupavédő

Tizenötödik alkalommal került megrendezésre az Ifj. Csery István Öregfiúk Kézilabda Emléktorna az Alkotmány utcai Sportcsarnokban megyei csapatok részvételével.


 

Már a 9 órás nyitó mérkőzésen a Szarvas-Újkígyós találkozón szoros eredmény született. A félidei vezetés után a hazaiak 17-14-re nyertek a soraikban volt NB I-es játékosokat (Glemboczki Péter, Vörös Árpád) felvonultató vendégek ellen. Az Orosháza-Mezőhegyes találkozón 26-18-nál szólalt meg a záró sípszó. A kissé fáradtan felálló mezőhegyesiek ellen a szarvasiak Harsányi Viktorának gólerősségével 26-17 lett a mérkőzés vége. Szoros eredménnyel zárult az Orosháza-Újkígyós összecsapás. Végig fej-fej mellett haladtak az eredménnyel a csapatok. A 39.percben 18-18 volt olvasható az eredményjelzőn. A büntetőből és eladott labdából két gólt dobó orosháziak nyertek 20-18-ra.

A két veretlen összecsapása következett. A Szarvas-Orosháza mérkőzés szünetében még csak háromgólos volt a hazai előny. Szünet után pontosabban értékesítette helyzeteit az Almási gárda és a meccs végére 7 lett közte, 26-19 lett az állás és eldőlt, hogy a korábbi kupavédő ismét egy évig őrzi a vándorserleget.

A záró találkozón az újkígyósiak 26-24-re nyertek és felállhattak a képzeletbeli dobogó 3. fokára.

A torna végeredménye: I. Szarvas 6 pont (69-50), II. Orosháza 4 pont (65-62), III. Újkigyós 2 pont (58-61), IV. Mezőhegyes 0 pont (59-78). Különdíjasok: legjobb kapus: Besenczy Máté (Szarvas), legtechnikásabb játékos: Raffai János (Orosháza), gólkirály: Lovász Attila 26 találattal (Mezőhegyes). Janecskó Mihály felajánlása  1-1 üveg pezsgő volt, melyet csapatonként a pályára lépő legidősebb játékosai vehették át: Herold Péter (Orosháza), Magyar Tibor (Mezőhegyes), Molnár János (Szarvas) és Szőke István (Újkigyós). A díjakat a névadó unokái adták át: Bándi Magdi, Bándi András, Molnár Kinga, Molnár Martin.

Az első mérkőzés után a jelenlévő öregfiúk koszorút helyeztek el BANKÓ SÁNDOR emléktáblájánál.

Március 11-én Orosházán a Tóth Tamás Emléktornán találkoznak az öregfiúk.

A szarvasi csapatot az alábbiak alkották: Besenczy Máté, Molnár János, Almási László, Száva Flórián, Hegedüs Tibor, Harsányi Dezső, Harsányi Viktor, Kereszturszky János, Kovács Ákos, Hankó György, Domján László, Lestyan Goda Zsombor, sérülés miatt nem állt a csapat rendelkezésére Sebők György és Sápi Zsombor.