Hírforgó, Képgaléria, Média

Húsz településről versengtek a Mályvavirág Alapítvány rajzpályázatán

Immáron országos versengéssé nőtte ki magát a Mályvavirág Alapítvány rajzpályázata, amelyet hagyományosan a Méhnyakrák Megelőzési Hét jegyében rendeznek Szarvason.


Szintén a tradíció szerint mind a rajzpályázatok – Nőnek lenni jó és Mályvavirág címen – darabjait felvonultató tárlatra és a XI. Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét prevenciós rendezvénysorára a Cervinus Teátrumban került sor szombat délután. A kiállítás és az eredményhirdetés a Teátrum aulájában történt, még a Novodomszky Éva háziasszonyi teendői jegyében vezérelt kötetlen beszélgetések az első emeleti Margócsy-teremben történtek.

Az eredményhirdetésre megtelt az aula pályázókkal, szüleikkel illetve a rendezvény egészére érkezett szakemberekkel és érdeklődőkkel. Az illusztris vendégek sorában ott láttuk dr. Melis Jánost, Szarvas Város Címzetes Főjegyzőjét. A díjátadásra együtt állt a pódiumon Novodomszky Éva, a köztévé népszerű műsorvezetője, Bartus Beatrix, a Mályvavirág Alapítvány vezetője, Rómer Ilona és Fabó Éva képzőművészek, mint zsűritagok.

Örvendetes volt hallani, hogy Budapesttől Mezőkövesden át Öcsödig, Szarvastól Komlóig érkeztek pályázatok. A szépséges alkotások sorából kiemeljük, hogy Komlóról nyolc fogyatékkal élő fiatal pályázott egy megrendítő levél kíséretében.

A szomszéd települések közül Öcsödről a kiemelkedő tehetségű Rostás Elizabeth nyerte meg a III. korcsoport fődíját. Legnagyobb örömünkre a II. korcsoport fődíját Kozák Ádám nyerte el Szarvasról. A Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola sokoldalú és tehetséges diákja tavalyi színházi kiruccanása után – a Jókai Színház Légy jó mindhalálig musical előadásának Nyilas Misije – ezúttal a képzőművészet területén tette le névjegyét.

A díjnyertes alkotások és alkotóik várhatóan egy budapesti tárlaton is bemutatkozhatnak.