Sziréna

Ittasan okozott balesetet, majd elhajtott

A Szentesi Rendőrkapitányság vádemelést javasol egy helybéli férfival szemben, aki segédmotorjával ittasan elsodort egy kerékpárost, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről.


A feltételezett elkövető 2017. január 22-én 10 óra körül segédmotorjával egy szentesi parkoló bejárójából kihajtva nem adott elsőbbséget egy kerékpárosnak, akit elsodort. A baleset részese az ütközés következtében könnyen sérült. A férfi az adatai hátrahagyása és segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről.

A rendőrök 2 órán belül a gyanúsítottat elfogták, majd mintavételre előállították. A sofőrt járművezetés ittas állapotban vétségének és segítségnyújtás elmulasztása bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Az eljárás során kirendelt igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy a 49 éves férfi ittas állapotban vezette segédmotorját.

A Szentesi Rendőrkapitányság a nyomozást a napokban befejezte és az ügy iratait vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségnek továbbította.