Sziréna

Balesetveszély! Öt pozitív szonda

Békés megyében kevesebb, mint egy nap alatt négy személygépkocsi-vezetőt és egy segédmotor-kerékpárral közlekedő férfi állítottak elő a rendőrök ittas járművezetés gyanúja miatt.


Egy órán belül két személygépkocsi-vezetőt állítottak elő a rendőrök 2018. május 30-án, 6 és 7 óra között Békéscsabán, az Orosházi útról. Először egy békéscsabai, majd egy medgyesegyházi férfinál jelzett alkoholfogyasztást a szonda. A mért légalkohol értékeknek megfelelően az előbbi esetben közigazgatási bírságot szabtak ki a rendőrök, a másik férfinak pedig bevonták a jogosítványát és büntető feljelentést tettek ellene. Ugyanezen a napon, 19 óra előtt néhány perccel Békésen, a Táncsics Mihály utcában is ittas járművezetés gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök. Szintén egy személygépkocsi vezetőjét állították elő, majd három pozitív eredménnyel végződött légalkoholmérés után az ő vezetői engedélyét is elvették és ellene is büntető feljelentést tettek.

Ezt követően, az éjszakai órákban végzett közúti ellenőrzések során is igazoltattak a rendőrök olyan járművezetőket, akik alkoholt ittak, mielőtt elindultak. Békésszentandráson, a Fő úton 2018. május 31-én, 0 óra 30 perc körül egy személygépkocsi-vezetőjénél lett pozitív a szondáztatás eredménye. A szarvasi férfitól a rendőrök bevonták a vezetői engedélyét és büntető feljelentést tettek ellene.  Fél órával később Békéscsabán, a Fövenyes utcában egy segédmotor-kerékpárral közlekedő férfinál jelzett ittasságot a szonda. Ellene a büntetőeljárás mellett szabálysértési eljárás is indult, mert nem viselt bukósisakot, vezetői engedélye soha nem volt és a járművén nem volt kötelező felelősség biztosítás.    

A rendőrség a közlekedési balesetek, tragédiák megelőzése érdekében folyamatosan végez közúti ellenőrzéseket. A ittas járművezetés nagyban növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát, ezért a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság mindenkit arra kér, hogy ne veszélyeztesse saját magát, utasait, közlekedő partnereit! Tartsák be a szabályokat és legyenek tekintettel a közlekedés többi résztvevőjére is!