Felhívások, Koronavírus, Közlöny

Segítség digitális oktatással kapcsolatos kiadásokkal kapcsolatban

Önkormányzati támogatás igényelhető a digitális oktatással kapcsolatos kiadásokra.


Szarvas Város Köznevelési Intézmények vezetői részére

Ezúton tájékoztatom a Tisztelt Intézményvezető Asszonyt/Urat, hogy Szarvas Város Önkormányzata Képviselő-testületének a települési támogatások, a szociális és gyermekvédelmi ellátások helyi szabályozásáról szóló 1/2019. (II.22.) önkormányzati rendelete (a továbbiakban: Ör.) 10. § (1) bekezdés a) pontjának ab) alpontja szerint gyermekekhez kapcsolódó rendkívüli települési támogatásban részesíthető az a személy, akinek családjában olyan gyermek él, aki oktatási intézménnyel tanulói jogviszonyban áll, és ezzel kapcsolatos kiadások nehézséget jelentenek számára. Támogatás nyújtható a digitális oktatással kapcsolatos kiadásokra tekintettel is.

Az Ör. 10. § (2) bekezdése szerint a támogatás akkor állapítható meg, ha a kérelmező családjában az egy főre számított családi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 230%-át (2020. évben 65.550,- Ft) és a család vagyonnal nem rendelkezik.

Az Ör. 10. § (3) bekezdése szerint a támogatás összege gyermekenként legfeljebb 10.000,- Ft.

A Támogatási kérelemhez csatolni szükséges a kérelem benyújtását megelőző hónap jövedelméről szóló igazolást vagy annak másolatát.

A jövedelem típusai:

  • Munkaviszonyból, munkavégzésre/foglalkoztatásra irányuló egyéb jogviszonyból származó jövedelem és táppénz,
  • Társas és egyéni vállalkozásból, őstermelői, illetve szellemi és más önálló tevékenységből származó jövedelem,
  • Nyugellátás, megváltozott munkaképességű személyek ellátásai (például rokkantsági ellátás, rehabilitációs ellátás), korhatár előtti ellátás, szolgálati járandóság, balettművészeti életjáradék, átmeneti bányászjáradék, időskorúak járadéka, a nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátások emeléséről szóló jogszabály hatálya alá tartozó ellátás,
  • A gyermek ellátásához és gondozásához kapcsolódó támogatások (különösen: CSED, GYED, gyermektartásdíj, árvaellátás) – (A GYES-ről, GYET-ről, családi pótlékról nem szükséges igazolás, mivel ezen adatok rendelkezésre állnak részünkre),
  • Önkormányzat, járási hivatal és az állami foglalkoztatási szerv által folyósított rendszeres pénzbeli ellátások,
  • Egyéb jövedelem (különösen: kapott tartás-, ösztöndíj, értékpapírból származó jövedelem, kis összegű kifizetések stb.).

A kérelmet és mellékleteit a Szarvasi Polgármesteri Hivatal Hatósági és Szociális Osztályának címezve a portán erre a célra rendelkezésre álló ládába kell elhelyezni vagy e-mailen a szocialis@szarvas.eu címre kell elküldeni.

Szarvas, 2020. március 26.

Babák Mihály polgármester
Dr. Melis János címzetes főjegyző