Hirdetmények, Koronavírus, Közlöny

38. sz. intézkedés

Szabadtéri sportrendezvényeken való szabályok betartása.


Szarvas Város Polgármestere

Tárgy: 38. sz. intézkedés

Szarvas Városban működő valamennyi sportegyesület vezetője részére
Helyben

Tisztelt Elnök Asszony, Tisztelt Elnök Úr!

A szabadtéri rendezvényekről szóló 241/2020. (V.27.) Korm. rendelet 2020. május hó 28. napjától lehetővé teszi a szabadtéri sportrendezvényeknek (így pl. mérkőzéseknek, bemutatóknak) nézők részvételével történő megtartását.

A rendezvény szervezőjének biztosítania kell a következőket:

– ha a szabadtéri rendezvény nézőterén ülőhelyek kerültek kialakításra, akkor a nézők (a páholyok kivételével) csak minden negyedik ülőhelyet foglalhatják el, két néző között három helyet üresen kell hagyni és a közvetlenül egymás mögötti ülőhelyeket nem foglalhatják el azzal, hogy az egymás mellett és a különböző sorokban ülők között is legalább 1,5 méteres védőtávolságot kell biztosítani,

– a nézők az 1,5 méteres védőtávolságot kötelesek egymástól megtartani a páholyokban, a rendezvény szünetében, a rendezvény helyszínén található vendéglátó üzletben és olyan szabadtéri rendezvény helyszínén is, ahol ülőhelyek nem kerültek kialakításra.

A fenti intézkedések betartásához szükséges feltételek biztosítása a szervező felelőssége.

A szervező kötelessége gondoskodni azon látogatóknak a rendezvény helyszínéről történő eltávolításáról, aki a fenti védelmi intézkedéseket megszegi.

Szarvas, 2020. május 28.

Tisztelettel:
Babák Mihály polgármester