Sziréna

A rendőrök fél órán belül elfogták a tolvajt

A szentesi rendőrök a sértett segítségével az elkövetéstől számított fél órán belül elfogtak egy helybeli férfit, aki gépjárműalkatrészeket tulajdonított el a városban.


A megalapozott gyanú szerint az 50 éves férfi 2020. május 26-án délután autójával érkezett egy külvárosi ingatlanhoz. A kerítésen átmászva bejutott az udvarba. A területet átkutatta, majd az ott lévő mezőgazdasági gépből kiszerelt egy akkumulátort, illetve különböző gépjárműalkatrészeket szedett össze, amelyeket a kocsijába pakolt. Az ismeretlen járműre a szomszéd lett figyelmes, aki értesítette a távol lévő sértettet. A tulajdonos azonnal tárcsázta a 112-es központi segélyhívószámot és maga is a helyszínre sietett.

A rendőrök a kapott információk alapján fél órán belül a városban azonosították a keresett járművet és vezetőjét. A feltételezett elkövetőt elfogták és a Szentesi Rendőrkapitányságra előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták. Járművében megtalálták az eltulajdonított alkatrészeket, azokat lefoglalták és visszaadták a tulajdonosnak. A férfi ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.