Hírforgó

Hétfői rövidek

Hétindító rövidhírek Szarvas város történéseiből.


Cím elnyerése – Palkovics László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium minisztere december 16.-i keltezésű levelében értesítette Babák Mihály polgármestert, miszerint Szarvas Város Önkormányzata 2020. június 30-án kelt „Tudományos és Technológiai Park” cím megszerzésére benyújtott kérelmét elfogadta, így a Szarvasi Tudományos és Technológiai Park működtetése létjogosultságot nyert.

Köszönet az Egyetemtől – A Semmelweis Egyetem Klinikai Központjának elnöke, Dr. Szabó Attila levélben fejezte ki köszönetét Babák Mihály polgármester javaslatának kapcsán, melyben a szarvasi polgármester javaslatokat kért megfogalmazni a Covid-19-es fertőzésben szenvedő betegekkel egy háztartásban élők magatartásával kapcsolatban.

Erdélyi István elismerése – A Portfolio-csoport kezdeményezése alapján idén is díjazást nyertek a legsikeresebb és legkiemelkedőbb magyarországi agrárgazdasági szereplők. Az Agrárgazdaságért díjat idén Erdélyi István, a Gallicoop Zrt. volt elnök-vezérigazgatója kapta. Elismeréséhez ezúton gratulálunk!

Együttműködési megállapodások – Szarvas Város Önkormányzata a közelmúltban együttműködési megállapodásokat kötött több szarvasi szervezettel és intézménnyel a „Fenntartható turizmusfejlesztés Szarvason – a Kacsa tó és környezetének komplex fejlesztése” c. Projekt sikeres megvalósítása és a város turisztikai attrakcióinak összekapcsolása érdekében. Az önkormányzattal együttműködő felek: Szarvasi Gyermekélelmezési Kft., Liget Wellness és Konferencia Hotel, Szarvasi Gyógy-termál Nonprofit Kft., Cervinus Teátrum Művészeti Nonprofit Kft., Tessedik Sámuel Múzeum és Szárazmalom, Városi Könyvtár, Szent István Egyetem Szarvasi Arborétum, Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság.

Szünidei meleg-étkeztetési szolgáltatás – A Szarvasi Gyermekélelmezési Kft. közreműködésével az idén is biztosított a téli szünidő időtartama alatti meleg-étkeztetési szolgáltatás a hátrányos helyzetű gyermekek és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére. A Rákóczi utcai ebédlőben december 21-23. Között 96, december 28-31. között pedig 95 fő gyermek részesülhet összesen 668 adag déli meleg ebédben.

Harangjáték a Fő tériből – A szarvasi Fő téri Általános Iskolán lévő harangok a közelmúltban beprogramozásra kerültek, így az Ótemplom után újabb helyszínen csendülhetnek fel szép dallamok városunkban. 

Reklámtáblák – Szarvas Város Önkormányzata a közelmúltban a budapesti illetőségű Holzmann Bt. mint bérlő részére összesen 660000 Ft + ÁFA összeg bérleti díj fejében 2021. január 1-től év végéig 4 darab reklámtábla elhelyezésére ad lehetőséget.

Köszönet a támogatásért – A Rákóczi Szövetség elnökeként Csáky Csongor levélben mondott köszönetet Szarvas Város Önkormányzatának és Babák Mihály polgármesternek a Magyar Iskolaválasztási Programhoz nyújtott 150000 forint összegű támogatásért. A felajánlott összegből október 23-án és 26-án Margitta és Élesd településeken 15 magyar iskolakezdő kisdiáknak adtak át magyar összefogást jelképező ösztöndíjat, kifejezve a szülők döntése iránti nagyrabecsülést.

Építésügyi keretengedély – A Szarvasi Football Club kérelmére az Erzsébet-ligeti sporttelepen a meglévő lelátó épületének elbontása után egy új, szabadon álló, földszint + 2 emeletes, maximum 4,5 méter magasságú, közel 870 négyzetméter bruttó alapterületű, 550 férőhelyes lelátó létesülhet, miután megadták az elvi építési keretengedélyt a Békés Megyei Kormányhivatal részéről. Az új létesítmény részét képezheti a tervek alapján a földszinten egy hazai, egy vendég és egy bírói öltöző mosdókkal, orvosi szoba, tesztelő és mosoda, egy 1. emeleti iroda, gépészeti helyiség és tároló, valamint a 2. emeleten közvetítő, hangosító és biztonsági irányító helyiségek valamint büfé. Az építési keretengedély megléte után így következhet a tényleges építési engedély megszerzése.

Helyszíni ellenőrzés – A közelmúltban közterület-felügyelői ellenőrzésre került sor a Szarvas, Vasút u. 20. sz. előtti ingatlan gyalogos járdájával és annak környékével kapcsolatban. Az ingatlan tulajdonosa fel lett szólítva a problémás járdaszakasz tisztántartására, máskülönben 150000 forint összegű bírsággal sújtható az Önkormányzat részéről.