Hírforgó, Képgaléria, Média

Szakmabemutató Nagyszénáson

2021. október 9-én, szombaton Mesterségek Napja rendezvényen vettünk részt (GySzC Székely Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium) Nagyszénáson, ahol az általános iskola felső tagozatos tanulói ismerkedhettek a szakmákkal.


Tanulóink a vendéglátás, az informatika és az oktatás ágazat érdekességeivel ismertették meg a gyerekeket. A vendéglátás tanteremben a terítés szakmai fogásait és a díszterítéshez szükséges szalvétahajtogatást gyakoroltatták. Az informatika területén a számítógép alkatrészei és a robotika voltak napirenden. A megújuló oktatás ágazat tanulói tesztekkel és érzékelő játékokkal tették hasznossá az eltöltött időt a diákok számára.

Örömmel hallgatták meg, hogy az oktatás ágazat is technikumi képzés lesz, így ösztöndíjjal jár a következő tanévtől. A fiatalok gyorsan megtalálták a hangot a gyerekekkel, kiemelve saját szakmájuk szépségeit.

Köszönöm Szabó Alexa, Jónás Boglárka 11. H, Lestyán Ádám 12. C, Balázs Szófia 12.E és Kerekes Orsolya 5/13.D osztályos tanulók segítségét!

Ozsváth Zsuzsanna