Kézilabda, Sportsarok

Magabiztos szarvasi győzelem

Gyula-Szarvas női NB II-es kézilabda összecsapás volt az elmúlt hétvégén.


Gyulasport NKft.-Szarvasi NKK 20-27 (13-14), NB II-es női kézilabda mérkőzés, Gyula, 150 néző. Vezette: Herceg, Piller.

Szarvasi NKK: NAGY-Buzási 4, Balogh 3, PAPP 8/4, HAJDÚ 1, MAJOROS 7/2, Paska. Csere: Juhos, Skorka (kapusok), TASGYIK 4, Fodor, Jani, Nyerges, Száva, Trnyik, Závoda. Edző: Száva Flórián.

Kiállítások: 4 ill. 4 perc, hétméteresek: 2/2 ill. 7/6. Gyula legjobb dobói: Hős 5, Lukoviczki 4/1.

A vendégeknél a Majoros-Tasgyik páros 3 gólja megadta a mérkőzés alaphangját. A hazaiak csak szépíteni tudtak az eredményen első félidőben, amely szünetre 13-14-es eredménnyel zárult.

Fordulás után a szarvasiak fegyelmezett, taktikus játéka kiválóan működött. A  gólváltás továbbra is folytatódott, de a vendéglátók csak a kiegyenlítésig jutottak. A 47. percben 19-19-es állás után már szinte csak egy csapat volt a pályán. A 13 perc alatt Papp vezérletével a körös-parti gárda hétszer volt eredményes, míg a fürdővárosiak egy gólig jutottak. A védekezésben jobb és ötletesebb támadó játékot bemutató NKK-sok ilyen arányban is megérdemelten nyertek.

Száva Flórián:

– A tudatos játék meglepő megérdemelt nagyarányú győzelmet hozott. Gratulálok minden játékosnak.

Ifjúsági mérkőzés: Gyula-Szarvas  9-30. Október 30-án 18 órától Szarvasi NKK-Csorvási SK  találkozó lesz az Alkotmány utcai Sportcsarnokban. A csapat várja a szurkolók bíztatását.