Kézilabda, Sportsarok

Zsinórban harmadik szarvasi győzelem és dobogós hely a tabellán

Orosháza-Szarvas női kézilabda összecsapásra került sor az elmúlt hétvégén.


Oxxo Energy Orosházi NKC U22-Szarvasi NKK 21-30 (9-14), NB II-es női kézilabdamérkőzés, Orosháza, 100 néző. Vezette: Matic Dusan, Nádasdi Ádám.

Orosháza: Patkós P.-RÉVÉSZ 5, Mészáros, Orovecz, SZŐLLŐSI 4, Balaskó 2, Szenteszki 1. Csere: Gedó, Szőke (kapusok), Ács, Papp E. 5/5, Nagy R. 2, Bedron, Patyi 1, Kiszeli 1, Horváth. Edző: Nagy Ferenc.

Szarvas: Nagy-BÚZÁSI 6, Balogh 3, PAPP ZS. 8, Hajdu 3, MAJOROS 7/3, Paska 2. Csere: Juhos, Skorka (kapusok), Tasgyik 1, Jani, Nyerges, Száva, Trnyik, Závoda. Edző: Száva Flórián.

Hazai góllal indult a mérkőzés, de gyorsan lett 1-1. A vendégek a megszokottnál bágyadtabban kezdtek, de a 10. percben 2-6-ra állíttatták az eredményjelzőt. Szünetre 5 gólos lett a Körös-partiak előnye.

Fordulás után már kilenccel is vezetett a Szarvas. Aztán néhány perc kihagyás és a hazaiak kezdtek felzárkózni. Rendezte védekezését a vendég együttes és támadásban Papp és Búzási góljaival ismét elhúzott. A tetemes  előny tudatában  a végjátékban valamennyi vendégjátékos játéklehetőséget kapott. A sportszerű össze csapáson ilyen arányban is megérdemelten nyert az NKK és a tabella 3. helyére került.

Száva Flórián:

– A mai napon gyengébb játékkal is megérdemelten nyertünk.

November 13-án 18 órától a Gyomaendrődi NKSE vendégeskedik Szarvason. 16 órától a két csapat ifi együttese játszik.

nym.