Hírforgó

Élen a Gallicoop, a Cool4U és a Corteva – Nagyadózóit köszöntötte Szarvas Önkormányzata

Két év – járványhelyzet adta – kényszerkihagyás után a múlt heti csütörtök estén újra köszönhette nagyadózóinkat Szarvas Város Önkormányzata. A hagyományosan baráti hangulatú, újévindító találkozónak ezúttal is a Fő téri Általános Iskola – hajdani Luther Árvaház – patinás díszterme adott otthont.


A mindvégig bensőséges hangulatú est Petneházi Andrea polgármesteri kabinetvezető professzionális moderálása mellett zajlott le. A háziaasszony Babák Mihály polgármester és Dankó Béla országgyűlési képviselő távollétében köszöntötte a jelenlevőket Molnár Etele alpolgármesterrel, aki átadta mind Babák Mihály, mind Dankó Béla üdvözletét.

Tartalmas és frappáns beszédében az alpolgármester kiemelten szólt a múlt év legfontosabb eseménysoráról: Szarvas újratelepítésének 300. évfordulójáról. Továbbiakban felsorolta a koronavírus, az ukrajnai háború negatív hatásait. Mint hangsúlyozta, megoldást kellett keresni az emelkedő energiaárak okozta helyzetre, a jelentősen megnőtt élelmiszerárakra és a térségünket sújtó aszályra.

Örömmel összegezte, hogy az adózás szempontjából 2022 kiemelkedő év volt Szarvason.

Molnár Etele beszédét követően került sor a legnagyobb adózókat illető díjak és elismerő oklevelek átadására az alpolgármester illetve a Képviselő-testület jelenlevő tagjainak közreműködésével.

A három fődíjat – Zsada különleges technikával készített alkotását a Történelmi Országközépről – a Gallicoop Zrt., a Corteva Agriscience Hungary Zrt. és a Cool4U Kft. kapta. Ezt a Gallicoop részéről Domján Balázs élelmiszer-gyártási igazgató, a Corteva részéről Zakar Mihály és Czinkóczky Csaba műszaki illetve üzemvezető, a Cool4U részéről Szín Csaba tulajdonos vette át.

A díjak és elismerő oklevelek átadása után az est a tradíciók jegyében svédasztalos fogadással és kötetlen, fehér asztal melletti beszélgetésekkel folytatódott. Az ünnepi menü elkészítésében és felszolgálásában a Gyermekélelmezési Kft. illetve az Ildikó Cukrászda jeleskedett.