Egyéb

Pályázati felhívás önkormányzati tulajdonú ingatlan hasznosítására

Szarvas Város Önkormányzata pályázati felhívása a volt MHSZ épülettel kapcsolatban.


Pályázatot kiíró szerv megnevezése, székhelye: Szarvas Város Önkormányzata, 5540 Szarvas, Szabadság út 36.

Pályázat célja: Szarvas Város Önkormányzatának tulajdonát képező szarvasi belterületi 3589/1 hrsz-ú, Szarvas Csabai út 1/1. szám alatti ingatlan bérbeadása

Pályázat tárgya: Szarvas, Csabai út 1/1. szám alatti ingatlan bérbeadása kereskedelmi, irodai, egyéb más nem zavaró vállalkozói tevékenység céljából

Érintett ingatlan alapadatai:

  • Hrsz: szarvasi belterületi 3589/1
  • Címe: 5540-Szarvas, Csabai út 1/1.
  • Megnevezése: ipari épület
  • Földterület nagysága: 5641 m2
Helyiségkiosztás: Terület (m2)
iroda 6
iroda 14
lakás 63
iroda 21
iroda 22
iroda 24
egyéb helyiség 62
egyéb helyiség 58
iroda 20
műhely, raktár 48
egyéb helyiség 38
egyéb helyiség 76
műhely raktár 56
raktár 7

közműkapacitás:

  • víz, szennyvíz bekötve – működőképessége felülvizsgálandó –
  • elektromos kapacitás: 1×16 A, 3 X 35 A -vezérelt-
  • gázellátás: nincs
  • egyéb: az ingatlan felújítandó, gépészete elavult

Ajánlat benyújtásának helye: Szarvasi Polgármesteri Hivatal 5540-Szarvas, Béke utca 1. – 104-es iroda –

Pályázati biztosíték: Az ajánlatkérő pályázati biztosítékot nem kér.

Bírálati szempontok:

  • legmagasabb összegű bérleti díj,
  • új munkahelyek létesítése
  • tervezett foglalkoztatott létszám 

A bérleti idő: ajánlattevő igényétől függően határozott, vagy határozatlan időtartamú

A pályázat érvényességéhez az ajánlatnak tartalmaznia kell a következőket:

  • a pályázó adatait
    • magánszemély esetén: pályázó neve, születési neve, születési helye és ideje, anyja neve, lakcíme, személyi azonosítója, személyi száma;
    • vállalkozó esetén: pályázó neve, születési neve, születési helye és ideje, anyja neve, lakcíme, személyi azonosítója, személyi száma, székhely, adószám, nyilvántartási szám, vállalkozói igazolvány száma;
    • jogi személy esetén: cégnév, székhely, cégjegyzékszám, adószám, bankszámlaszám, statisztikai számjel, képviseletre jogosult neve, nyilatkozat arról, hogy a pályázó nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 3. § (1) bekezdés 1. pontjában meghatározottak szerinti átlátható szervezet,
  • a pályázó által ajánlott bérleti díjat,
  • bérleti idő megjelölése (határozatlan időre, vagy határozott időre, ebben az esetben dátum megjelöléssel)
  • ajánlattevő/pályázó által végezni kívánt tevékenység bemutatása,
  • foglalkoztatni kívánt személyek száma,
  • az ingatlan felújítása esetén a tervezett átalakítás, felújítás leírása, tervezett költségének részletes ismertetése
  • Pénzügyi és gazdasági alkalmasság igazolása:
    • 30 napnál nem régebbi igazolás arra vonatkozóan, hogy semmiféle köztartozása nincs,
    • pályázó nyilatkozata arra vonatkozóan, hogy felújítási/átalakítási terve szerint ezen munkálatokat, milyen forrásból kívánja megvalósítani,
  • a pályázó nyilatkozatát arra vonatkozóan, hogy a pályázati felhívás feltételit maradéktalanul vállalja, valamint ajánlatát 3 hónapig fenntartja

Egyéb információk:

Az ingatlanon elvégezhető minden olyan tevékenység, amely nem jár az épület, építmény szerkezeti átalakításával. Esetleges szerkezeti átalakításhoz, gépészeti felújításhoz a bérbeadó előzetes írásban kiadott engedélye szükséges, mely átalakítási/felújítási igényt már a benyújtandó pályázatban szerepeltetni kell. Az átalakítás/felújítás végzéséhez szükséges hatósági engedélyek megszerzése, valamint annak teljes költsége a leendő bérlőt terheli. Átalakítás/felújítás esetén a bérbeadó bérbeszámítást nem biztosít, a bérbeadó a Ptk. 5:68. §, 5:69.§, valamint az 5:70 §-aival összhangban már jelen pályázati hirdetményben is rögzíti, hogy az esetleges értéknövelő felújítás/átalakítás, hozzáépítés, vagy beépítés vonatkozásában a megépítést/beépítést követően, de azt megelőzően sem, keletkezik közös tulajdon, azok Szarvas Város Önkormányzatának kizárólagos tulajdonában maradnak.

Az ingatlanon végzendő tevékenység csak jogerős és végrehajtható hatósági engedélyek, valamint telepengedély köteles tevékenység esetén telephely engedélyezését követően, illetve működési engedély birtokában folytatható.

A bérleti szerződés megkötésének feltétele, hogy a bérlő legalább három havi bérleti díjnak megfelelő összeget kaucióként előre az önkormányzat bankszámlájára befizessen.

A szerződéskötés esetén a felek megállapodnak abban, hogy a bérleti szerződést bármelyik szerződő fél – 24 hónapos felmondási idő betartásával – bármikor, indoklás nélkül jogosult felmondani.

A bérbeadó jogosult arra, hogy a havi bérleti díj összegét évenként a hivatalosan megállapított inflációs rátának megfelelően módosítsa.

A bérlet során felmerülő rezsi,- és egyéb működtetéssel kapcsolatban felemerülő költség megfizetése teljes mértékben a nyertes ajánlattevőt terheli.

A nyertes ajánlattevő köteles az ingatlanra vagyonbiztosítást kötni.

Ha az előírt időben csak egy pályázati ajánlat érkezik, és az előírt feltételeknek megfelel, a pályázati eljárást eredményesnek kell tekinteni.

Az ajánlatot és az ajánlatban szereplő nyilatkozatokat olyan személyeknek kell aláírniuk, akik jogosultak az ajánlattevő illetve a nyilatkozattevő nevében kötelezettséget vállalni, illetve nyilatkozni.

E jogosultságot igazoló dokumentumok eredeti példányát az ajánlathoz csatolni kell. Aláírási címpéldányt másolatban. (Egyéni vállalkozó esetén vállalkozói igazolvány becsatolása szükséges.)

Az ajánlatkérő a dokumentációban előírt szerződést az eljárás nyertesével köti meg. Amennyiben az ajánlatkérő az eredményhirdetéskor a második legkedvezőbbnek minősített ajánlatot tevőt is meghatározta, az eljárás nyertesének visszalépése esetén vele köt szerződést.

A pályázat benyújtásának módja, határideje: A pályázatokat legkésőbb személyesen 2023. március hó 31. napja 10.00 óráig zárt borítékban, „Pályázat a Szarvas Csabai út 1/1. szám alatti ingatlan bérletére” jelige, valamint a „Bontási ülésig felbontani tilos!” feliratok feltüntetésével 2 eredeti példányban Szarvasi Polgármesteri Hivatal Pénzügyi és Gazdasági Osztályara (Szarvas, Béke utca 1., 104-es számú iroda) kell benyújtani.

A zárt boríték semmilyen utalást ne tartalmazzon a pályázó személyére vonatkozóan.

A pályázat elbírálása: 

A beérkezett pályázatok felbontása az ajánlattételi határidő lejártát követően Szarvas Város Önkormányzat Képviselő-testülete Gazdasági és Pénzügyi Bizottságának soron következő ülésén történik, a bizottság a bontást követően javaslatot tesz a Képviselő-testület részére a nyertes pályázó személyére.

A pályázatok elbírálása során első lépésben azok érvényességi vizsgálatra kerül sor.

Szarvas Város Önkormányzata az ajánlat tartalmát együttesen vizsgálja, döntését pedig a helyi önkormányzati érdekre tekintettel, a számára legkedvezőbb ajánlat elfogadásával hozza meg. Az önkormányzat fenntartja a jogát arra, hogy – akár indoklás nélkül is – a pályázati eljárást eredménytelennek minősítse.

Érvénytelen az ajánlat, ha:

  • olyan ajánlattevő nyújtotta be, aki nem jogosult részt venni a pályázaton,
    • az ajánlatot a kiírásban meghatározott, illetve a szabályszerűen meghosszabbított határidő után nyújtották be,
  • az ajánlat nem felel meg a pályázati kiírásban, jogszabályokban valamint a jelen eljárási rendben foglaltaknak,
  • amely az ajánlati árat (bérleti díjat) nem egyértelmű határozza meg, vagy más ajánlatához valamely feltételhez köti,
  • olyan ajánlattevő nyújtotta be, akinek az önkormányzattal szemben lejárt tartozása van, továbbá aki szerződésbe foglalt vállalásait nem teljesítette,
  • nem csatolta a kért nyilatkozatokat, igazolásokat.

Az ajánlatkérő az ingatlan megtekintését előzetes egyeztetés alapján biztosítja.

A pályázatra vonatkozó egyéb információ kérhető: Tóth Sándor vagyonigazgatótól személyesen, illetve a 06 66 311-122/120 telefonszámon.

Szarvasi Polgármesteri Hivatal
5540-Szarvas, Szabadság út 36.