Hírforgó, Képgaléria, Média

Farsangi maskarások felvonulása a Gyakorlóoviban

„Te mi leszel a farsangon?” „Én tudod mi leszek a farsangon?”. Ezek a kíváncsi kérdések hangoztak el nap, mint nap február elején az apróságok szájából.


Különösen mozgalmas hetek vették kezdetüket a Gál Ferenc Egyetem Szarvasi Gyakorlóóvodájában. Nagy izgalommal készülve a tél búcsúztatására, a farsangi mulatságra, intézményünket ezerféle színben sziporkázó gyerekek, óvónénik, dadusok lepték el.

Február 8-i kezdéssel aztán választ kaptunk a kérdésekre, hiszen ezen a várva várt napon kezdte meg a Búzavirág csoport a farsangi mulatságát.

Megjelentek többek között a Hercegnők, a Pom-pom lányok- táncukat előadva, eljött Batman is és a partnere, Batman lány, de nem hiányzott Pókember sem, aki szintén kísérettel érkezett, Pókgirl-el. Mesehősökből sem volt hiány, de köszöntött Bennünket balerina, cica, varázsló, dínó, és a sötét oldalról Darth Vader is. Saját költött versükkel mutatkoztak be, majd ügyességi játékokban mutatták meg erejüket, tudásukat. Farsangi lakomával és táncmulatsággal zárták a napjukat!

A Szamóca csoportosok kiscsoportos óvodásként életükben először vehettek részt óvodai farsangon. Rögtön Bogyó, Babóca és barátaik társaságában találták magukat. Nem kellett sokáig bíztatni őket, hogy aktívan részt vegyenek a farsangi játékokban, melyek a történetbe ágyazva követték egymást. Lehetett házat építeni Bogyó és Babóca barátainak, autós gyorsasági versenyt játszani, seprűvel lufikat terelgetni, cukorkákat gyűjteni színek szerint, tejszínhabot nyalogatni és a népszerű seprűtánc sem maradhatott el.

Az Alma csoportban is nagy volt a sürgés-forgás, készülődés: papír pohár tornyok épültek, labdákat terelgettek kialakított akadálypályán. Bekötött szemmel teljesítettek feladatokat, hogy a végén helyet foglaljanak a farsangi páholyban. A mulatság kezdete előtt pedig fánk evő versenyben mérhették össze ügyességüket a maskarások. A délelőttöt farsangi táncos mulatság zárta, ahol a jelmezek pörögtek és forogtak a farsangi zenékre.

A Panda csoportos gyerekek különleges jelmezeikben várták egymás bemutatását és a vidám játékok sokaságát. Volt sok nevetés, egymás biztatása az ügyességi játékokba, kinek hogyan sikerült teljesíteni a játékban vállalt feladatokat. Lehetett seprűt táncoltatni, tejszínhabot enni tányérból, piramist építeni, léggömböt ütögetni csapatoknak és közös táncot járni a pároknak léggömbbel a homlokuk között. A délelőtt gyorsan telt a fergeteges játékok és a jó hangulat miatt.

A Cseresznye csoportos gyerekek és szülők egy apró cirkuszi produkció részesei lehettek, amikor a bohócnak öltözött óvónénik bevonultak a családi farsangra a tornaterembe. A tanult versekből, tréfás mondókákból, dalokból ízelítőt adtak a szülőknek, testvéreknek a gyerekek.

Ötletes jelmezekben mutatkoztak be a családok a legnagyobbaktól kezdve egészen a legkisebbekig. Ezt követően a gyerekek egyénileg és szüleikkel is kipróbálhatták magukat a vicces ügyességi játékokban:  makaróni és pillecukor segítségével vár építés, gördeszkán hason csúszva labdagyűjtés, széköltöztetés, lufi táncoltatás… A nagy versengés és szurkolást követően az izgalmaktól megéhezve mindenki megkóstolhatta a sok-sok finomságot, amik már az asztalokon ”tornyosultak”. A forgatag zárásaként természetesen nem hiányozhattak a mókás zenék, diszkó fények sem. A gyerekek dalokra, zenékre táncoltak egészen kimerülésig.

A gyerekek nagyszerű, élményekben gazdag ovi farsangon vehettek részt az óvó nénikkel.

Az idei Tél űzésünk is nagyon jól sikerült, reméljük ennek hatására megérkezik hamarosan a tavasz!

„…Perdülj bokázz, oldjál kontyot, most kell rázni azt a rongyot!

Farsangoljunk hat hetet, míg elűzzük a telet…”

Benczéné Inhoff Ildikó
szakvezető óvodapedagógus